HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci cég működési költségeinek kiszámítása

2011.06.02. 22:56 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-ceg-arresA működési költségek kiszámolásakor a svájci cég állandó és változó költségeit kell alapul venni. Ez a változó mutatja meg, hogy a vállalkozás nyereséges-e. Igen fontos mutató, hiszen közép és hosszú távon sincs értelme olyan céget vezetni, amelynek van forgalma és folyik az értékesítés, viszont nem kifizetődő a befektetett munka.

A vállalkozóknak azt is tudniuk kell, hogy mely termékek vagy szolgáltatások hoznak nyereséget és melyek veszteséget.

 

Az állandó költségek azok, amelyeket mindig fizetni kell, függetlenül a termelés mennyiségétől vagy a nyereségtől. Az  állandó költségek közé tartozik a bérleti díj, a lízing, a biztosítási díjak vagy a közmű költségek, mint a víz vagy a fűtés.

A változó költségek közvetlenül függnek a termék előállításának vagy szolgáltatás nyújtásának árától.  Ide tartozik a beszerzési ár, az olyan járulékos költségek, mint a szállítás vagy a vám és a termeléshez szükséges energia ára.

Egyszerűsített számolási módszer

A bruttó árrés az alaptevékenység árbevételének és az önköltségének különbsége.

Először mindig érdemes a változó költségeket kiszámolni. Ezt levonva egyszerűen megkapjuk az állandó költséget. Ha az állandó költségek elérik a teljes költség 30 százalékát, akkor a bruttó árrésnek is tartalmaznia kell. Különben veszteséget termel és más jobban forgalmazható termékek bevételéből kell pótolni a veszteséget. Ha nagyobb a bruttó árrés, akkor nagyobb a nyereség.

Az átlagos bruttó árrés mértékéről az iparági szövetségektől érdemes érdeklődni.Ez fontos ahhoz, hogy kiderüljön, legkevesebb mennyi bevételt kell elérni az életben maradáshoz a piacon.

Például, ha harminc százalék, mondjuk 60.000 svájci frank, akkor a cég bevételének el kell érnie a 220.000 svájci frankot, hogy fedezni lehessen a költségeket. Több árbevétel innentől több bevételt jelent.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci pénzügyi és naptári év

A svájci cég eredménykimutatása

A svájci cég nyereségének felosztása és a veszteség leírása az adóból

Svájci számviteli követelmények

Svájci cég könyvelése

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci kft svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr532952953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása