HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Szükségük van-e a külföldre költözőknek offshore bankszámlára?

2011.06.02. 23:00 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-offshore-bankszamlanyitasManapság az “Offshore bankszámla” és a “Nemzetközi bankszámla” kifejezések egymás szinonimái. A nagyobb bankok azért szeretik használni a “Nemzetközi bankszámla” kifejezést, mert mintha az “Offshore” szónak kellemetlen lenne a hangzása. Azonban a pénzügyi szolgáltatások terén az offshore annyit jelent, hogy külföldi, tehát olyan számla, amely nem az ügyfél lakhelyén található. Ebben nincs semmi tiltott vagy illegális dolog.

De vajon a kiköltözőknek, idegen kifejezéssel expateknek valóban van szükségük offshore bankszámlára? A nagy nemzetközi bankok, mint a HSBC vagy a Barclays szerint mindenképpen. Azonban például Angliában kiderült, hogy a nagyon rugalmasként hirdetett offshore bankszámlákra nincs is akkora szükség.

 

Mi értelme van az offshore bankszámlának?
-nagyon adóhatékonyak,
-rugalmasak és kényelmesek,
-biztonságba kerülnek az eszközök.

Azonban, ha valaki alacsony adózású országban él vagy olyan helyen, ahol egyáltalán nem adóztatnak, de a fizetőeszköz árfolyama nem megbízható, akkor is van még értelme a biztonságos offshore bankszámlának. Azonban a legtöbb kivándorló a rugalmas és kényelmes pénzkezelés miatt nyit külföldi bankszámlát.

Néhány expat gyakran utazik, számukra mindenképpen előnyös egy központi és alacsony adózású bankszámla. A különböző pénznemekben vezetett számlának is megvannak az előnyei, ha a bankszámla tulajdonosa sokat utazik és folyamatosan pénzt kell váltania vagy adóssága van egy másik országban, másik pénznemben.

Ha van egy központi számlája, akkor könnyű jó munkakapcsolatot kialakítani a bankja munkatársaival. Emiatt a pénzügyeit könnyebben és gyorsabban intézheti. A bankok az ügyfelek pénzéből élnek, ezért cserébe segítenek pénzügyeinek rendezésében, mert ha az ügyfél profitál a banki szolgáltatásokból, akkor a bank is magasabb díjakat szedhet be.

A kivándorolt ügyfelek megszerzése nagyon fontos a nemzetközi pénzintézetek számára. Ezek versengenek az ilyen kliensekért, minden lehetséges kedvezményt és szolgáltatást felkínálva. Azonban egy külföldre költöző vagy költözött banki ügyfélnek nem szabad elfeledkeznie néhány alapszabályról offshore bankszámlanyitáskor:

-A banknak szüksége van Önre, mert Önből él.
-Az ügyintéző azért barátságos, mert ez az eladási technika része.
-Tanulmányozza át alaposan a felkínált számlacsomagot, tudnia kell, hogy megéri-e.

Mikor nincsen szüksége egy kivándorlónak offshore bankszámlára?

Sokan használhatják hazai bankszámlájukat külföldön. Erre kaphatják fizetésüket, pénzt tudnak felvenni. Az olyan egyéneknek, akiknek csak egyszerű banki ügyletei vannak, nem biztos hogy szüksége van offshore bankszámlára.

Lehet, hogy az új lakhelyükön nem tudnak élni az adózási  és kamatozási előnyökkel. Lehet, hogy nincsen szükségük különféle pénznemekre és nyaralásuk során is megteszi egy egyszerű bankkártya.

Minden kivándorlónak egyedi körülményei alapján érdemes döntenie arról, hogy milyen bankszámlára van szüksége. Szerencsére a kulfoldibankszamla.info honlapon ehhez minden információt megtalál. Érdemes adótanácsadói és ügyvédi segítséget is igénybe venni.

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan lehet elkerülni az Európai Megtakarítási Kamatadó Irányelvet?

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

Az offshore ügyfelekre kéne figyelniük a bankoknak

Most akkor mi lesz az offshore bankszámlákkal?

Melyik alacsony adózású befektetés adja a legjobb hozamot? I.rész

Mi a jobb, külföldi ingatlan vásárlás vagy alacsony adózású befektetés?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr62952956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása