HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci pénzügyi és naptári év

2011.06.01. 14:28 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-penzugyi-evSvájcban a pénzügyi év 12 hónapból áll és a legtöbb esetben megegyezik a naptári évvel. Azonban nem kötelező, hogy a naptári és a pénzügyi év egybe essen. A svájci társaság alapításakor ugyanis el lehet dönteni, hogy rövid vagy hosszú pénzügyi évet választ a svájci cég tulajdonosa vagy vezetősége. Például, ha egy svájci társaságot július elsején alapítanak, akkor eldönthetik, hogy a pénzügyi rövid évet (hat hónapot) választják vagy hosszú évet (azaz 18 hónapot).

 

 

Mivel az első év általában többlet költséggel jár az újonnan alapított svájci  cégek számára, ezért adózási szempontból érdemesebb a hosszabb pénzügyi évet választani. Így a magasabb kezdeti költségeket a későbbi nyereséggel lehet ellensúlyozni.

Az adóhatóság elfogadja, hogy a különböző kantonok hosszabb első  pénzügyi évet használnak. Ezért Zürich és Schwyz kantonokban legfeljebb 23 hónapig tart az első pénzügyi év, míg Aargau kantonban csak 15 hónapig tarthat.

Ez különösen a szezonális tevékenységeket végző (turizmus, építőipar) svájci cégek számára fontos,  úgy kell meghatározniuk a pénzügyi évet, hogy az lefedje a teljes szezont.

Adózási okokból a szezonális csúcs előtt érdemes lezárni a pénzügyi évet,mert így előnyösebben lehet kihasználni az év közben feltöltött céges tartalékokat.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci cég eredménykimutatása

A svájci cég nyereségének felosztása és a veszteség leírása az adóból

Svájci számviteli követelmények

Svájci cég könyvelése

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci bankszámlanyitás svájci cégbíróság svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr932948721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása