HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Átveszi-e a Google “mobil pénztárcája” a hitelkártya szerepét?

2011.06.01. 14:32 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-google-fizetesMúlt csütörtökön a Google bevezette a “Mobil Wallett” nevű szolgáltatását, ezzel az elektronikus fizetések piacán is a legnagyobb piaci szereplők közé lépett.

Az új e-fizetési módszer nyártól teljesen megváltoztathatja az Android felhasználók kifizetési szokásait.

A Google pénztárcája leginkább egy chip alapú fizetési rendszerhez hasonlít, mint azok az RFID chipek, amelyeket útdíj-beszedő rendszerekben alkalmaznak, mint például az EZ Pass. A felhasználó az útdíjfizetésekor egyszerűen közel tartja telefonját a géphez, amjd a telefonhoz rendelt bankszámláról befizeti a költséget.

 

Bár a megoldás első ránézésre kockázatosnak tűnik, a szakértők szerint valójában nagyon is biztonságos. A technológia alkalmazásához csak egy PIN-kódra van szükség, az információkat pedig egy nehezen feltörhető részben tárolja a telefon.

A Google Wallet bevezetésével az óriáscég célja az, hogy a piacvezetők kzé kerüljön a Google a mobil fizetési iparágban. Várakozásaik szerint a piaci szegmens forgalma 2014-re eléri a 630milliárd dollárt.

A mobil fizetés támogatói szerint az okostelefonok használata lesz a fő fizetési megoldás, kiszorítva a hitelkártyát és a készpénzt.

A Google hűség kártyát és kuponokat is ad a felhasználóknak. A Google Wallett alkalmazást szinkronizálták a Google Offers-el, így a napi ügymenet során ugyanúgy lehet olcsó, csoportos vásárlást végezni, mint a Grouponnal.

Ráadásul a reklámozóknak is kitűnő lehetőséget kínál az elektronikus pénztárca, mert a technológia soha sem látott széleskörű, célzott hozzáférést tesz lehetővé.

Az első Google Wallet kompatibilis telefon a Nexus S 4G lesz, de már más gyártók is keresik a beépítés lehetőségét.  San Franciscoban és New Yorkban már lehet próbálgatni a mobil kifizetést, a többi amerikai nagyvárosban nyár közeéátől lehet mad Google módra fizetni.

Azonban a Googlenak sincs egyszerű dolga. Az iPhone is hasonló megoldásokat dob piacra, az elektronikus kifizetések piacvezetője, a PayPal pedig szellemi tulajdon ellopásáért perli az óriáscéget. Ugyanos a fejlesztők olyan megoldásokat hoztak nyilvánosságra, amelyeken a PayPal már kilenc éve dolgozik.

Az is nehezíti a technológia elterjedését, hogy az európaiak idegenkednek az új megoldásoktól, egyelőre az Egyesült Államok a biztos piac.

Kapcsolódó cikkek:

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Új banki csalás, mobiltelefon letiltással

Pénzt küldhetnek egymásnak a Visa-kártya tulajdonosok

Osztrák bankszámla kezelése mobiltelefonról

Szólj hozzá!

Címkék: android mobil fizetés cégalapítás svájcban külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás mobil payment android fizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr212948730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása