HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci cég könyvelése

2011.05.26. 11:58 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svajci-konyvelesA pontos és tiszta számvitel minden sikeres svájci vállalkozás titka. Csak az tudja teljességében irányítani cégét, aki tisztában van a bevételekkel és kiadásokkal. A költségvetés és a tervezés egyaránt lehetetlenek megfelelő könyvelés és számvitel nélkül.

Az egyéni vállalkozóknak nem kell könyvelést vezetniük. Erre csak akkor lesz szükség, ha az Áfa-köteles forgalom meghaladja a százezer svájci frankos határt.

 

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy fel kell jegyezni minden bevételt és megtartani az ezt igazoló dokumentumokat, hogy be lehessen mutatni ezeket egy esetleges hatósági adóellenőrzés során.

Egy komolyabb üzleti vállalkozás esetén azonban ez biztosan nem lesz elegendő. Az ilyen kisvállalkozások gyakran azért mennek tönkre, mert teljesen hiányzik a pénzügyi ellenőrzés és áttekintés.  A számvitel minden vállalkozásban kritikus fontosságú, függetlenül attól, hogy a könyvelő házon belül van, vagy külső vagyonkezelőt bíznak meg.

A svájci cégalapítóknak és vállalkozóknak ezért nagyon fontos, hogy szert tegyenek alapvető pénzügyi és számviteli ismeretekre. Csak így tudják értelmezni a vállalkozás pénzügyi helyzetét és felelős döntéseket hozni, például kölcsönfelvétel esetén.

A szakértői könyvelés különösen fontos a svájci külföldi (offshore) tevékenységet folytató cégek számára. Ezek ugyanis különleges státuszuk miatt jelentős adókedvezményekre jogosultak. Ehhez mindenképpen szakértői adótanácsadásra lesz szükség. Következő cikkeinkben részletesen bemutatjuk az alapvető svájci könyvelési ismereteket.

Kapcsolódó cikkek:

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci munkaadó svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci könyvelés svájci számvitel

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr722933865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása