HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Amerikai cég és bankszámla tulajdonosok figyelmébe!

2011.05.26. 12:01 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-fbar-irsA rendkívüli módon megszigorodó amerikai bankszámla bejelentési kötelezettség igen sok hazai adóoptimalizálóra is vonatkozik.  Az Amerikai Egyesült Államokban alapított cégek ugyanis “USA személynek” nyilvánulnak.

Bár a hírhedt FBAR (külföldi bankszámla bejelentő űrlap) már évtizedek óta megvan, senki sem vette komolyan, míg az amerikai adóhivatal (IRS) és a Kongresszus számára is nyilvánvalóvá vált, hogy olyan óriásbankok, mint a svájci UBS is arra biztatja az amerikai adófizetőket, hogy külföldi bankszámlákon rejtegessék vagyonukat. A felfedezéseket követően  sokkal szigorúbb büntetéseket vezettek be a be nem jelentett számlák tulajdonosai számára. Idén június 30.-ig kell leadni a külföldi pénzügyi számviteli jelentéseket.

 

Az FBAR értelmezése mind az adófizetők, mind az adóhatóság számára rendkívül nehéz feladat, mert a szabályok összetettek, a büntetések pedig roppant szigorúak.

A büntetést meglepő módon a külföldi bankszámlán tartott összeg és nem az elkerült adó alapján számolják(ha egyáltalán van ilyen), jelentette a SmartMoney.

Tehát egy hiányzó bejelentés miatt százezer dollár a büntetés vagy a bankszámla fele (évente) is rámehet a büntetésre, és más eszközök is veszélybe kerülhetnek, állítják a szakértők.

A gazdasági honlap által megkérdezett szakértő háromszor  is megkérdezi ügyfeleit, nehogy vétlen hibát kövessenek el. De például a kanadai ügyfeleiknek ha nincs bankszámlájuk Kanadában, akkor is van adószámlájuk az otthoni hivatalnál, amelyet szintén jelenteniük kell az Egyesült Államokban.

A new yorki Crowe Horwath részéről azt mondták, hogy nagyon visszaüthet az FBAR helytelen kitöltése. Az adókat ugyanis pontosan ki kell számolni és csökkenteni. AZ FBAR viszont csak egy információ, amely nem változtat az adón, de nagy büntetést lehet kapni a hibázásért. Ezért inkább mindenki túlbecsüli a külföldi számláján lévő összeget, mert az alulbecsülésért súlyos büntetés jár.

Az FBAR úrlap kitöltésének piaci ára jelenleg 200-1500 dollárral emeli meg az adóadminisztráció költségeit.

A külföldi bankszámla bejelentési kötelezettség szigorítása nagyon érzékenyen érinti az amerikai offshore ipart. Következő cikkünkben részletesen ismertetjük a bejelentési kötelezettség teljesítéséhez szükséges listát.

Kapcsolódó cikkek:

Amerikai bankszámlanyitási tanácsok kitelepülőknek

Pénzügyi alapismeretek Amerikába költözéshez

Amerika búcsút mond az ingyenes számlavezetésnek

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

Amerikai vállalati bankszámlanyitás II. rész

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Miért népszerű a céges bankszámlanyitás Delaware államban?

Amerikai hitelkártya igényléskor megvizsgálják a bankszámlát

Céges bankszámlanyitás menete Nevada államban

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla bejelentése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr802933872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása