HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci adóoptimalizálási trükkök onshore vállalkozásoknak

2011.05.23. 20:19 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-reszvenytarsasag-adozasa3Kis mértékben még a Svájcban dolgozó magánszemélyek jövedelmének (vállalkozás tulajdonosának munkabére) adózását is lehet optimalizálni. Például a cég veszteséget termel és emiatt csökkenti saját fizetését (osztalékát, kamatot, stb.), hogy csökkentse az adót és a megmaradó pénzt fejlesztésre költi.
Ennek eredménye, hogy a tulajdonos kevesebb pénzt keres, tehát kevesebbet adózik rögtön és a fejlesztés költsége leírható az adóból. Az eljárás hátránya az, hogy rövid ideig rossz színben tünteti fel a vállalatot.

 

A feltüntetett személyi költségek között jelezni kell a befektetés és a bérjellegű költségek közötti viszonyt. Majd láthatóvá kell tenni a nyereséget, jelentősen növelni a tulajdonos jövedelmét, emiatt kicsit nőni fog az adója, de a cég adóztatott nyeresége kisebb lesz.

A folyamatos túlfizetést azonban nem fogadja el az adóhatóság. Ez ugyanis rejtett osztalékfizetésnek minősül és jelentős többletköltséggel (büntetés) kell számolni, ha kiderül.

Az ilyen nehézségek elkerülésére érdemes a fizetéseket az iparági átlag keretei között tartani és a társaság pénzügyi mutatóinak megfelelően tevékenykedni.

Aki külföldi tevékenységre vagy adóoptimalizációra akar társaságot alapítani Svájcban, azok mindenképpen olvassák el a“vegyes” társaságok és a svájci holdingok adózásáról szóló cikkeinket. A svájci adóoptimalizációról fellelhető legtöbb adatot megtudhatja, ha letölti a svajcicegalapitas.info honlap nyitóoldalán található ingyenes tanulmányt!

Adókedvezmény üzleti környezetre és lakhelyre

A kantonok és önkormányzatok adózása jelentősen eltér egymástól. Magánszemélyek, de cégek is jelentős adómegtakarítást érhetnek el egyszerűen azzal, hogy adózási szempontból megfelelő helyre költöznek.

Egyéni vállalkozások és partnerségek esetén a teljes nyereség és a személyi költségek, mint a fizetés is székhelynek megfelelően adóznak. Csak a fennmaradó bevételek és a tulajdonos vagyona adózik a lakóhelyén. Ugyanez vonatkozik a kollektív és betéti társaságokra. A tulajdonos vagy tulajdonosok ilyenkor is lakhelyük szabályainak megfelelően fizetnek adót.

Svájci részvénytársaságok és korlátolt felelősségű társaságok esetén is a cég a székhelyének megfelelően adózik, míg a részvényesek jövedelme, osztalékai és személyes vagyona a lakhelynek megfelelően adózik.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci holdingokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cégek svájci adó svájci bankszámlanyitás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás svájci áfa svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr172927029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása