HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci belföldi tevékenységet végző tőketársaságok adóoptimalizálása (rt, kft)

2011.05.19. 14:14 külföldi bankszámla

 


svajcicegalapitasinfo-reszvenytarsasag-adozasaA svájci részvénytársaságok (AG) és korlátolt felelősségű társaságok (GmbH) adózása leginkább abban különbözik az egyéni vállalkozásokétól, hogy a tőketársaságok esetében világos elkülönülnek a személyes és az üzleti ügyek. A svájci AG és GmbH cégként adózik, míg a részvényes vagy üzletrész tulajdonos pedig magánszemélyként.

Ez csak az olyan cégekre vonatkozik, amelyek Svájcban végeznek belföldi (onshore) tevékenységet. Ha valaki adóoptimalizálás miatt szeretne svájci céget alapítani, akkor ezek előnyeiről érdemes minden információt megtudni a svajcicegalapitas.info főoldaláról letölthető ingyenes tanulmányból vagy az oldalakon található cikkekből.

 

Az egyértelmű elkülönülés hibája viszont az ebből eredő kettős adóztatás. Először a részvénytársaság adózik nyeresége után, majd a kifizetett osztalék után a részvény tulajdonos. Ugyanez vonatkozik a törzstőkére is. Az AG tőkeadót fizet, a tulajdonos pedig vagyonadót.

A Szövetségi Adóhivatal állásfoglalása az értékpapír piacról (német).

A társasági adó törvényt folyamatosan alakítják át, hogy megszünjön a tőketársaságok kettős adóztatása.

A társasági adó reform II. (német).

Kapcsolódó cikkek:

Adóminimalizálás svájci részvénytársaság alapítással

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Svájci holdingokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci kft svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci részvénytársaság könyvelése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr302916699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása