HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Kiterjesztik-e az EU Megtakarítási Kamatadó Irányelv hatályát?

2011.05.19. 14:15 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-eu-megtakaritasi-kamatado-iranyelv-ellenorMinden bizonnyal. Amikor az EU szabványokat bevezető karibi, korábban offshore adóparadicsomként működő országok elküldték a jelentéseket, kiderült, hogy a pénz már régen Szingapúrba vagy Hongkongba vándorolt. Vagy bárhová, ahová nem ér el az Európai Unió befolyása.

Az Európai Bizottság korábban bejelentette, hogy ki akarják terjeszteni az EU kamatadó direktíva hatályát a következő országokra:
Hongkong, Szingapúr, Japán, Makaó, Bahrein, Dubaj, Kanada és a Bahamák.

 

Hogy a pénzügyi magánéletet tisztelő országok beadják-e a derekukat, azt még nem tudni. Az biztos, hogy az alacsony adózású ázsiai pénzügyi központok, mint Szingapúr és Hongkong nagyon ellenzik a Direktíva szabványainak bevezetését.

Ráadásul a fent említett országok mindegyikének több kétoldalú, érvényben lévő szerződése is van az Európai Unióval és eddig is mindig együttműködtek adócsalási ügyekben. Számukra az EU Kamatadó Direktíva elfogadása nemcsak rengeteg ügyfél elvesztését jelentené, hanem annak elfogadását is, hogy az állam bármikor belenézhet minden pénzügyébe.

Az Európai Megtakarítási Kamatadó Direktíva ismét változni fog 2013-tól, az új szabályokat még idén publikálniuk kell.

Kapcsolódó cikkek:

Mely országokat érinti az EU Kamatadó Direktíva?

Külföldi bankolás és az EU Kamatadó Direktíva

Kevesebb adót utalt Svájc az EU tagországoknak

Hogyan lehet elkerülni az EU Kamatadó Direktívát?

Expat: EU Kamat Adó

Ausztria és Luxemburg is bevezetik az EU Kamatadó Direktívát

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

Panamai bankszámlanyitás menete

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás eu kamatadó eu megtakarítási kamatadó irányelv

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr32916703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása