HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci adóoptimalizálás önálló vállalkozók számára

2011.05.17. 10:58 külföldi bankszámla

 


A vállalkozók céljai között mindenképpen szerepelnie kell az adótörvények betartásának. Az adóoptimalizálás célja,hogy a keretek között csökkentse az adóterhelést és növelje a nyereséget és a forgalmat.

A cikk főleg a Svájcban kis és önálló vállalkozók onshore, tehát belföldi üzletmenettel foglalkozó cégeinek gyakorlatáról szól. Ugyanezek vonatkoznak a külföldi tevékenységet végző kisvállalkozásokra, tehát offshore vállalkozókra is, de azok kedvezményes adózási gyakorlata jelentősen eltér. A külföldi befektetők svájci céges adóoptimalizálásáról itt olvashat.

 

Svájci adóalapból levonható költségek

Az üzleti jellegű ráfordításokat le lehet írni a jövedelemből. Az első év során azonban nem lehet minden kiadást leírni,például autóvásárlást sem. Bizonyos költségeket több évre elosztva lehet leírni. A leírási kulcsok évente változnak 3 és 45 százalék között.

Aki járművet vagy számítógépet lízingel, az a bérleti díjat leírhatja a teljes éves költségeiből. Bizonyos esetekben, például, ha a költség tárgya gyorsan veszít az értékéből vagy egyre nehezebben lehetne eladni,akkor még magasabb leírási kulcsokat lehet elérni.

A leírás mértéke általánosságban 33-35 százalék. Néhány kanton más könnyítéseket is bevezetett, például szoftverek árát azonnal teljesen le lehet írni az adóból.
Kapcsolódó cikkek:

Svájci adók és vámok

Adózás Zug kantonban

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

Svájci vagyonadó

Svájci jövedelemadó

Szólj hozzá!

Címkék: adózás adó adózás svájcban alacsony adózású bankszámla svájci adóoptimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr122910648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása