HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Mi történik a pénzzel államcsőd esetén? Az ír példa

2011.05.16. 14:30 külföldi bankszámla


argentin krízis

argentin krízis

Morgan Kelly neves ír közgazdász elemzéséből nyilvánvalóan kiderült, hogy az ír államadósság eléri a 270 milliárd eurót, ez azt jelenti, hogy Írország nem tudja törleszteni adósságait. A törlesztés átrendezését is mindenki megérezné, de az euróövezetből történő kilépés komoly lyukat robbantana az emberek zsebébe, legalábbis az elemzés szerint.

 

A közelmúltban történt néhány emlékezetes államcsőd, például Argentínában, Peruban, Mexikóban és Libériában.

Bár nem valószínű, de egyre többen tartanak attól, hogy az államcsőd esélye miatt az eurót gyorsan felválthatja a régi ír punt. Ez azonban valutaválságot jelent, írja az independent.ie.

Argentínában az államcsődöt követően a szinte dollárral egyenlő árfolyam hetven százalékkal zuhant. Ez igen kínosan érintett mindenkit, akinek volt argentin pesója.

Egy államcsőd során, nemcsak hogy füstté válnak az emberek hazájukban kamatoztatott megtakarítási, de ráadásul rögtön elérhetetlenek is lesznek.

Ha Írország kilépne az euróövezetből, akkor valutája gyakorlatilag rögtön összeomlana az elemzés szerint. A betétek elértéktelenedésével egyidőben minden külföldi kifizetés vagy szolgáltatás igénybevétele jóval drágább lesz.

Cian Twomey, a NUI Galway tanárának számításai szerint a befektetések értékük felét vesztenék el közvetlenül az államcsőd után, azaz amint repülnének az eurózonából, így pénzük az euróhoz képest értékelődne le 50-70 százalékkal. .
Az argentin államcsőd ideje alatt az emberek átlagosan heti 134 eurónak megfelelő összeget tudtak levenni bankszámlájukról, már amíg volt pénz pénz az ATM-ekben.

A banki szünetről szóló cikkünket itt olvashatja!

Még a garanciák ellenére is elveszhet az ember bankban tartott pénze. Például Írországban a kormány százezer euróig ad garanciát banki csőd esetére, bár néhány esetben többet is visszafizethetnek. Kivéve államcsőd iején, mert akkor nem lesz kitől kölcsönkérni erre.

A banki csődtől és a banki szünettől való félelem miatt egyébként több mint 100 milliárd eurónyi értéket vittek el ügyfelek korábbi ír bankszámlájukról.

Kapcsolódó cikkek:

Banki szünet Egyiptomban

Elkerülni a banki szünetet I. rész

Belize bankolási különbségek

Szólj hozzá!

Címkék: államcsőd bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla bezárása banki szünet banki csőd

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr242908134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása