HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Miért érdemes szingapúri bankszámlát nyitni?

2011.05.16. 14:32 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-szingapuri-bankszamlaelonyeiMájus elején a szingapúri OCBC bankot találták a világon a legbiztonságosabb pénzintézetnek a Bloomberg elemzői.

Szingapúr igazán “kényelmes nemzetközi vagyonvédelmi helyszín” ahol a 205 bank működik.

Az ország az elmúlt évtizedekben a magánbankolás (privátbankolás) és a vagyonvédelem egyik legnagyobb ázsiai  központja. A hagyományos, de gyorsan növekvő ázsiai piac mellett azonban a szingapúri offshore termékek és szolgáltatások már elérhetők az amerikai, európai és ausztrál ügyfelek számára, többek között a többféle külföldi pénznemben vezetett bankszámlák is.

 

A szingapúri bankszámlanyitás menetéről itt olvashat.

Az utóbbi területekről érkező befektetők tipikusan olyan üzletemberek, akik online lehetőségek igénybevételével szeretnének az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok  vonzáskörzetén kívülre vágynak.

Szingapúr az egyik leggyorsabban fejlődő ország a világon, pénzügyi központja kitűnő, gazdasága rendkívül fejlett. Szabályozási kerete rugalmas, az igazságszolgáltatás független, amelynek alapja az offshore adóparadicsomokban is igen megszokott angol közös jog.

A legtöbb offshore pénzügyi központhoz hasonlóan a bankbetétek kamatai és a külföldön szerzett jövedelem, ideértve a nem szingapúri kötvényekből származó jövedelmet is, szóval ezek mind adómentesek. Szingapúrban nincs tőkenyereség adó, sem ingatlan adó bankbetétek és befektetések után.

A bankszámlákat meg lehet nyitni külföldi társaságok nevére is, ez növeli a diszkréciót és emiatt alkalmas a szingapúri bankszámla a különféle bejelentések törvényes elhagyására, például a magán holdingok esetén.

Ezeket az előnyöket a rendkívül szigorú banktitok garantálja. A szingapúri banktitkot nemcsak törvény védi, hanem hozzátartozik az ország üzleti kultúrájához.
Sőt, a szingapúri hatóságok számára kifejezetten tilos a hozzáférés az egyes bankszámlákhoz.

Kapcsolódó cikkek:

Szingapúri bankszámlanyitás előnyei és menete

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúr bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön szingapúri bankszámlanyitás bankszámlanyitás szingapúrban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr872908140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása