HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci részvénytársaság könyvelése és az éves jelentés

2011.05.06. 12:44 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-konyvelesMinden svájci részvénytársaságnak rendelkeznie kell könyvvizsgálóval, akit már az alapításkor meg kell nevezni.
Évente tájékoztatnia kell a közgyűlést, amelynek írásbeli beszámolót készít.

A számviteli vizsgálati szabályzat szerint rendszeresen ellenőrzik a nagyobb részvénytársaságokat (és korlátolt felelősségú társaságokat is).

 

 

Nagy társaságnak számít az a svájci cég, amely az egymást követő két évben két vagy három határértéket is átlép. A határértékek, mérlegfőösszeg 10 millió svájci frank,-értékesítés 20 millió svájci frank, 50 vagy több teljes munkaidős pozíció.

Minden más társaságra korlátozott ellenőrzési szabályok vonatkoznak.

Az új felülvizsgálati szabályok (németül)

Minden svájci részvénytársaságnak éves beszámolót és jelentést kell készítenie. A jelentés elkészítése igen egyszerű, mindössze a nyereség kimutatásra, a mérlegre és csatolva az esetleges egyéb információk.

A közgyűlés

Az éves közgyűlés a részvényesek legfontosabb szerve a svájci részvénytársaságban. A közgyűlés meghatározza az alapszabályt, megválasztja az igazgatóságot és a könyvvizsgálót, elfogadja vagy elutasítja az éves jelentést  és dönt a nyereség felhasználásáról. Hiány esetén az igazgatóságnak azonnal össze kell hívnia a közgyűlést és intézkedéseivel javítania kell a helyzeten. Csőd esetén az igazgatóságnak kell értesítenie a bíróságot.

Kapcsolódó cikk:

Svájci részvénytársaság működtetése

A svájci részvénytársaság tőkéje

Svájci részvénytársaság

Svájci részvénytársaság összefoglaló

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban

Svájci cég megszüntetése

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci bankszámlanyitás svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci rt svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci részvénytársaság könyvelése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr562882056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása