HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci részvénytársaság működtetése

2011.05.05. 13:42 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-reszvenytarsasag-mukodteteseEgy svájci részvénytársaságnak rendelkeznie kell igazgatósággal vagy igazgatótanáccsal (Veraltungsrat-VR), amely egy vagy több részvényesből áll. Mivel jogi személyek (cégek) is lehetnek részvényesek,ezért képviselhetik magukat az igazgatótanácsban is.

A svájci részvénytársaság képviselőjének bejelentett lakhellyel kell rendelkeznie az alpesi országban. Ez a személy lehet tagja az igazgatótanácsnak vagy alkothatja egyedül is az igazgatóságot.

 

 

Az igazgatótanács a legfőbb felügyeleti és szervezeti része a svájci részvénytársaságnak. A működési szabály (Obligationenrecht-OR)alapján folyik a munka, de harmadik félnek is kiadhatja a feladatokat, ha a szabály úgy rendelkezik.

A törvény (Art. 716a OR) értelmében azonban az igazgatótanács nem adhat át 7 feladatot: A svájci részvénytársaság igazgatótanácsának kötelező feladatai

Az igazgatótanács tagjainak neve megjelenik a svájci Kereskedelmi Közlönyben. Korlátozott felelősséget viselnek a működésükkel okozott esetleges károkért.

A svájci kkv-k számára az elmúlt években egyre fontosabbá vált a “Corporate Goverment”, azaz vállalatirányítás.

Kapcsolódó cikkek:

A svájci részvénytársaság tőkéje

Svájci részvénytársaság

Svájci részvénytársaság összefoglaló

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban

Svájci cég megszüntetése

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cég svájci cégek bankszámlanyitás svájci bankok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás svájci részvénytársaság alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci részvénytársaság tőkéje

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr922879690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása