HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Pénz online átutalása két mobiltelefon összeérintésével

2011.05.05. 13:45 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-iphone-bankolasAz egyik friss iPhone alkalmazás, a”Bump”, lehetővé teszi az amerikai bankszámla tulajdonosok számára, hogy online átutalást hajtsanak végre telefonjaik összeérintésével.

Az alkalmazást a Bump Technologies fejlesztette ki, ugyanez a cég már komoly sikereket aratott, amikor kifejlesztették a módszert, melynek segítségével információt cserélhetnek az okostelefonjaikat összeérintő felhasználók.

 

 

Az ügyfelek tehát telefonjaik összeérintésével tudnak pénzt átutalni.

Régebben a Bump segítségével különféle információkat, fényképeket, stb. cserélgettek a felhasználók. Most először engedélyezte egy bank, hogy ezzel a módszerrel személyek közötti pénzcsere jöhessen létre.

Jelenleg egy másik eljárás az NFC (Near Field Communication) tesztelése is folyik. Azonban állítólag a Bump a legegyszerűbb megoldás.

Az új alkalmazás felismeri, hogy a telefonok összérnek, amint a Bump felismeri ezeket, a cloud szerverek érzékelik, hogy melyik két telefon van együtt Ha összeillenek, akkor engedélyezett az információ csere.

Ilynkor a felhasználónak be kell lépnie a titkosított banki csatornába és elküldeni vagy fogadni az összeget. A technológia abban is segít, hogy ne kelljen mindig bepötyögni a bankszámlaszámot.

Jelenleg még elég korlátozottak a lehetőségek, de már azon dolgoznak, hogy az ING bank ügyfelei más bankokban vezetett számlákra is küldhessenek pénzt.

Kapcsolódó cikkek:

apcsolódó cikkek:

A szingapúri OCBC bank elindította mobilbanki alkalmazását Androidos telefonokra

Külföldi bankszámlanyitás 4 lépésben

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

A külföldi bankolásban nincsen semmi misztikus

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: mobil fizetés bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla bezárása külföldi bankszámla becsukása mobil payment iphone fizetés iphone átutalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr922879694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása