HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A svájci részvénytársaság tőkéje

2011.05.04. 12:03 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-bemutatora-szolo-reszvenyA svájci részvénytársaság tőkéje legalább 100.000 svájci frank. Az alapítónak vagy alapítóknak csak a tervezett tőke húsz százalékát kell befizetniük, vagy minimum 50.000 svájci frankot. Azonban a tőke többi részét is be kell fizetni, legkésőbb a megszüntetéskor vagy csőd esetén.

A tőkét nem csak készpénzben lehet felmutatni, de lehetnek másféle eszközök is, mint ingatlanok vagy gépek, stb. A részvénytőke készpénz része az, amit a svájci részvénytársaság alapításakor a bankba kell befizetni. Ott is marad, amíg az alapítást nyilvánosságra nem hozza a Kereskedelmi Közlöny. Akkor az összeget a bank a svájci cég hivatalos bankszámlájára utalja át. Ettől kezdve a svájci cég vezetése dönt a betét sorsáról.

 

Az alaptőkét korlátlan számú társ/partner/részvényes birtokolhatja. A részvényen szerepelhet a tulajdonos vagy a társaság neve, a legkisebb névérték 1 Rappen (a svájci frank váltópénze).

A bemutatóra szóló svájci részvények esetén a részvényesek névtelenek maradnak. A részvény tulajdonosa az, aki birtokolja. A bemutatóra szóló részvények egyszerű átadással cserélhetnek gazdát.

A névre szóló részvények esetén a tulajdonos neve megjelenik a részvényen. Ennek a személynek szerepelnie kell a részvényesek jegyzékében. A névre szóló részvények aláírással cserélnek gazdát és az új részvényest be kell vezetni a részvényesek jegyzékébe.

A részvénytársaság tulajdonosi köre:
Svájci névre szóló részvényekkel rendelkező társaság esetén a tulajdonosok neve ismert.
Emiatt sok kisvállalkozás viszont a bemutatóra szóló részvényeket választja, mert így akár családon belül is egyszerű a részvények cseréje vagy öröklése.

A részvényesek döntését az alapítónak vagy az alapítóknak is el kell fogadniuk. Vannak alacsony névértékű részvények, amelyek szavazati joggal járnak. Így az alapítók, akik például ezer darab 10 frank névértékű részvénnyel bírnak, ráerőltethetik akaratukat a többi 100 részvényesre, akik egyenként száz svájci frankot érő részvénnyel rendelkeznek, pedig a névérték megegyezik.

Kapcsolódó cikk:

Svájci részvénytársaság

Svájci részvénytársaság összefoglaló

Milyen céget érdemes Svájcban alapítani, érvek és ellenérvek

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Cégalapítás Svájcban

Svájci cég megszüntetése

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci banktitok svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci rt svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci cég megszüntetése svájci részvénytársaság tőkéje

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr702876775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása