HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Érdemes-e fiataloknak Svájcban vállalkozni?

2011.04.29. 20:41 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-kezdo-vallalkozokAz első lépések

Nem könnyű a függetlenséghez vezető út, még Svájcban sem. A fiatal vagy kezdő vállalkozók sokkal többet dolgoznak alkalmazott társaiknál, a szabadidőt gyakorlatilag elfelejthetik. A külföldről érkező cégalapítók ritkán foglalkoznak Svájcon belüli tevékenységgel,egyszerűen mert adózási szempontok miatt sokkal érdemesebb svájci céggel külföldi műveleteket végezni. Azonban érdekes lehet, hogy mi vár azokra a fiatalokra, akik a kétségkívül nyereséget ígérő Svájcban akarnak vállalkozni.

 

Ráadásul a kezdő vállalkozók gyakran igen rosszul keresnek és a teljes felelősség őket terheli. Ennek ellenére a svájci vállalkozók mégis sokkal boldogabbak, mint a munkavállalók, legalábbis a tanulmányok szerint.

Amit viszont érdemes megtudnia a vállalkozások alapítóinak, hogy a svájci gazdaság gerincét a kis és középvállalkozások(KMU) adják. A vállalkozások 99 százaléka kevesebb, mint 250 alkalmazottal rendelkezik. Svájcban a kisvállalkozások alapítói igen jó társaságba kerülnek.

Miért érdemes svájci kkv-t alapítani?

Azt gondolná az ember, hogy egy svájci cégalapítás tulajdonképpen ugrás az ismeretlenbe, pedig dehogy.

Az új cégek első éves túlélési aránya Svájcban 80%! Ezután kezdődik azonban az igazi élet-halál harc, legalábbis a svájci és a környező országok adatai alapján. A frissen alapított cégek fele nem éli túl a négy éves kort. Kicsit jobbak a túlélési esélyek az iparban és a reklámszakmában, viszont kicsit rosszabbak a szolgáltatóiparban.

Az önállóságnak ára van

Az önálló vállalkozóknak az ötven százaléka éli túl az első három évet. A gazdasági államtitkárság (SECO) kutatása szerint a vállalkozás első szakaszában a vállalkozók gyakrabban szembesülnek anyagi gondokkal, mint az alkalmazottak. A szegénységi küszöb alatt élő családok több mint felében a családfenntartó önálló vállalkozó.

Pénzügyi nehézségek a kezdeti szakaszban

A fiatal svájci vállalkozók többsége az első évben veszteséget termel. A második évben kiegyensúlyozottá válik az üzletmenet, a harmadik évtől jöhet a nyereség.

A legfontosabb kérdés mindig az, hogy mennyi pénzre van ahhoz szükség, hogy a család megélhetését biztosítani tudja? Aztán jön az, hogy ki tudja-e fizetni a kezdeti költségeket a cég elindításakor?

Csak azok lehetnek sikeresek, akik tudják, hogy a vállalkozás legfontosabb feltétele az önbizalom.

A cikk bővebb formában a Svájci Államszövetség kis és középvállalkozásoknak szóló oldalán található.

Kapcsolódó cikkek:

Cégalapítás Svájcban

Svájci cég megszüntetése

Svájci cég átszervezése, egyesülés és szétválás

Svájci adók és vámok

Cégalapítási engedélyek Svájcban

Svájc megvédi a befektetők ötleteit

Foglalkoztatás Svájcban

Cégbejegyzés menete Svájcban

Svájci cégformák

Szövetségi és regionális segítség svájci cégalapításhoz

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

A svájci társadalombiztosítási hatóságok

Bevezetés a svájci társadalombiztosítási rendszerbe

Svájci társadalombiztosítási illetékek

Öngondoskodás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci munka svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci cég megszüntetése svájci vállalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr822865399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása