HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Ausztriai bank kiválasztása, mi a különbség a nagy és a regionális bankok között?

2011.04.29. 20:46 külföldi bankszámla

A cikk az “Osztrák bankok kiválasztása bankszámlanyitás előtt” folytatása.

kulfoldibankszamlainfo-ausztriai-bankszamla-nyitasAz osztrák  nagybankok és a regionális bankok közötti különbségek érzékeltetésére néhány példa:

-A Bank Austria (majdnem 100%-ban) a milánói UniCreditGroup tulajdonában áll, a fennmaradó tulajdoni részen 853(!) cég osztozik, amelyek a világ minden részéről érkezett befektetőket képviselnek, Dél-Afrikától a Kajmán-szigetekig. A teljes listát itt lehet pdf formátumban letölteni. Az UniCredit is több cég tulajdona, például a Líbiai Központi Bank részsedése közel 5%, a BlackRock Investment Management UK (a világ legnagyobb vagyönkezelője) 4%, vagy a líbiai befektetési hatóság, stb.
Az UniCreditGroup 9600 fiókjában 162.000 embert foglalkoztat.

 

- A Volksbank Laa egy fiókkal és 13 munkatárssal rendelkezik. A szövetkezeti bank tulajdonosai Laa an der Thaya polgárai.  Mivel azonban szövetkezeti banki szektorhoz tartozik ezért ugyanazokat az univerzális  szolgáltatásokat képes nyújtani teljes biztonságban, mint a nagybankok.

Melyik bank elégíti ki jobban a szükségleteit? Melyik bank rendszerszinten fontos? Melyik bank elég konzervatív ahhoz, hogy az ügyfelek vagyonát ne kockáztassa?

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Osztrák bankok kiválasztása bankszámlanyitás előtt

Osztrák bankok

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Eltűnt az osztrák banktitok

Ausztria és Luxemburg is bevezetik az EU Kamatadó Direktívát

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci munka bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr632865406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása