HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Osztrák bankok kiválasztása bankszámlanyitás előtt

2011.04.28. 11:32 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-osztrak-bankok-aranyA felmérések szerint az osztrákok a leghűségesebb banki ügyfelek közé tartoznak. Mindössze 6-7 százalékuk tartja elképzelhetőnek, hogy a jövőben bankot változtat, de csak az emberek 1-2 százaléka költözteti el ténylegesen bankszámláját. Az első bankszámla megnyitásakor az osztrák fiatalok általában ott nyitnak számlát, ahol szüleik bankolnak.

A banknews.at “Mit kell a krízisből megtanulnunk” című cikke szerint a bank kiválasztása azt mutatja, hogy az ügyfél támogatja a pénzintézet üzleti gyakorlatát, ezért nagyon nem árt megfontolni, hogy melyik bankra bízzuk a pénzünket.

 

Ausztriában jelenleg három fő banki modell közül választhatnak az osztrák bankszámlára vágyó ügyfelek. Ez természetesen a szinte teljes lakossági szolgáltatási palettát kínáló  úgynevezett “univerzális” bankokra vonatkozik.

-Nagybankok: a Wikipedia szerint Ausztriában jelenleg a
Raiffeisen Bank International, a Bank Austria, az Erste Bank, és a Bank für Arbeit und Wirtschaft (BAWAG) számítanak ebbe a kategóriába.
-Regionális bankok: ide tartoznak a regionális Raiffeisenbank, Volksbank und Sparkasse fiókok.
- Direkt vagy közvetlen elérésű bankok: ide tartoznak a fiókok nélküli pénzintézetek, mint például az easybank vagy az Ing.Diba.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Osztrák bankok

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Eltűnt az osztrák banktitok

Ausztria és Luxemburg is bevezetik az EU Kamatadó Direktívát

Hogyan nyisson bankszámlát Ausztriában?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön osztrák bankszámlanyitás osztrák bankok külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla bezárása osztrák bank ausztria bank ausztria bankok ausztria bankszámlanyitás ausztriai bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr642861579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása