HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci cég megszüntetése

2011.04.27. 12:43 külföldi bankszámla


Megszüntetés

svajci-cegalapitasinfo-svajci-ceg-csod-felszamolasA cég megszüntetése csak a cégbírósági bejegyzés törlése után lehetséges, amelyet abban a kantonban kell végrehajtani, amelyben a céget bejegyezték.

Felszámolás

A cég megszüntetésével egy időben lefolyik a felszámolási eljárás is. A felszámolóknak ilyenkor az esetleges adósságról és a kapcsolódó információkról háromszor kell közleményt publikálniuk a Svájci Kereskedelmi Közlönyben(SHAB).

 

Törlés

Egy vállalkozás törlése azután történhet meg, hogy véget ér a felszámolási eljárás. A szabályoknak megfelelően a Kereskedelmi Közlönyben megjelent publikáció után az esetleges hitelezőknek egy évük van rá, hogy a cégbíróságon bejelentsék igényüket.

Csőd

A csőd bejelentése előtt meg kell felelni a csőd formai követelményeinek. Ilyenkor a cég csődjének bejelentése, a kintlevőségek rendezése és a csődeljárás felelőse a csődbíróság. A kijelölt csődbíróság és a csődeljárás helyszíne az adós vagy az adósok székhelyének megfelelő csődhatóság.

Egy vállalkozás fizetésképtelenség miatt saját maga is jelenthet be csődöt. A csődeljárást kérheti a hitelező vagy a hitelezők is, amelyet úgynevezett “gyűjtőeljárás” követ.
Kapcsolódó cikkek:

Svájci cég átszervezése, egyesülés és szétválás

Svájci adók és vámok

Cégalapítási engedélyek Svájcban

Svájc megvédi a befektetők ötleteit

Foglalkoztatás Svájcban

Cégbejegyzés menete Svájcban

Svájci cégformák

Szövetségi és regionális segítség svájci cégalapításhoz

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

A svájci társadalombiztosítási hatóságok

Bevezetés a svájci társadalombiztosítási rendszerbe

Svájci társadalombiztosítási illetékek

Öngondoskodás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci cégalapítás svájci cég svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés svájci cég megszüntetése

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr102859045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása