HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Cégalapítás Svájcban

2011.04.27. 12:12 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-cegalapitas-svajcbanSvájcban viszonylag könnyű céget alapítani és vállalkozást indítani. Csak néhány tevékenység végzéséhez szükséges engedély. Ilyen területek amelyek a szövetségi kormány (pl. egészségügy) és a kantonok (közlekedés, stb.) hatáskörébe tartoznak.

Egy egyszerű partnerség (Personengesellschaft) minden formaság nélkül létrehozható. Egy későbbi időpontban majd szükség lesz hozzáadott-érték adó fizetéshez kötelező számra és kiválaszthatja az üzleti struktúrát, amely jogilag és az adózást illetően megfelel.

 

A cégalapításhoz a vállalkozónak tisztában kell lennie a tevékenység leglényegesebb elemeivel:

-termék,
-piac,
-finanszírozás

Számos intézmény és partnerszervezet segíti a sikeres vállalkozások elindítását. A cégalapítás tekintélyes papírmunkát igényel. Ehhez mindenképpen szakértői adótanácsadó és ügyvéd segítségére lesz szükség. Svájci cégalapítás során fontos segítséget adnak a kantonok üzletfejlesztési irodái és a technológiai és üzleti központok. Ezek használható tanácsokat adnak és segítik a feltételek megismerését.

A szövetségi kormány közvetlenül nem támogatja pénzzel az új vállalkozásokat. Az egyetlen kivétel a munkanélküli biztosítás. Léteznek ugyanis olyan különleges támogatások, amelyek munkanélkülieket segítik új vállalkozások elindításában.

Segítség az önálló munkavégzéshez

Bizonyos esetekben személyes segítséget is igénybe lehet venni svájci cégalapításkor. Érdemes megemlíteni az innovációs intézet  CTI Start-up coaching programját.

CTI Start-up

Az európai innovációs projektek megvalósításához érdemes pályázni az Eurostars program támogatásaira.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci cég megszüntetése

Svájci cég átszervezése, egyesülés és szétválás

Svájci adók és vámok

Cégalapítási engedélyek Svájcban

Svájc megvédi a befektetők ötleteit

Foglalkoztatás Svájcban

Cégbejegyzés menete Svájcban

Svájci cégformák

Szövetségi és regionális segítség svájci cégalapításhoz

Cégalapítás Zug kantonban:Ingatlanok és kapcsolatkeresés

Adózás Zug kantonban

Cégalapítás Zug kantonban: munkaerő és munkavállalási engedély

Svájci cégalapítás Zug kantonban

A svájci társadalombiztosítási hatóságok

Bevezetés a svájci társadalombiztosítási rendszerbe

Svájci társadalombiztosítási illetékek

Öngondoskodás svájci cégalapítással

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci munka svájci bankok svájci kft svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci cégbíróság svájci cégbejegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr902858982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása