HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Alacsony adózású bankszámla nyitás

2011.04.27. 12:44 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-paradicsomAz offshore bankolás igen kifinomult banki művelet. Azonban még egy átlagos polgár is tud pár óra alatt alacsony adózású vagy offshore bankszámlát nyitni. Szakértő ügyvédi és adótanácsadói segítség nélkül nem érdemes belevágni.

Minden alacsony adózású (offshore) terület eltérő saját szabályozásokkal rendelkezik, ezekről mindenképpen részletesen informálódni kell, hogy megtalálja a legjobban személyre szabható megoldást. A cikksorozat részeiben a svájci, kajmán-szigeteki és a csatorna-szigeteki tapasztalatok alapján tekintjük át az alacsony adózású bankszámlák megnyitását és használatát.

 

Az alapvető követelmények

Az alacsony adózású bankszámla megnyitásához általában szinte ugyanazok a dokumentumok szükségesek, mint amelyeket  egy hazai bank kér számlanyitáskor. Az offshore bankoknak szükségük van az ügyfél nevére, születési idejére, állampolgárságára és munkahelyi adataira.
A személyazonosság igazolására megfelel útlevél, személyi igazolvány, vagy esetleg a jogosítvány is. A bank szeretné tudni az ügyfél lakcímét is, főleg adózási okokból, ezt például bérleti szerződéssel vagy közüzemi számlával lehet igazolni.

A bekért dokumentumok sokfélesége miatt a bankok általában ragaszkodnak a hitelesített másolatokhoz. Nem árt, ha közjegyzővel hitelesítteti a fontos igazolásokat. Egyes kis pénzügyi (offshore) központok ún. apostille bélyegzőt használnak nemzetközi hitelesítésre. Ezt általában kormányhivatalok végzik.

A bankok ezenkívül országonként, de akár intézményenként eltérő kiegészítő igazolásokat kérhetnek. Ezek célja a pénzmosás, adócsalás és más törvénytelenségek elkerülése.

Az offshore bankok kérhetnek pénzügyi ajánlást jelenlegi bankjától feltüntetve az általános egyenleget és azt is, hogy “kielégítő volt-e a kapcsolat”. Azonban néha elfogadják a bankszámlakivonatokat az elmúlt 12 hónapra visszamenőleg.

Ha valaki adóoptimalizálási vagy más üzleti cél miatt nyit alacsony adózású bankszámlát, akkor a diszkréció eléréshez mindenképpen szükség van kiegészítő cég alapításra is. Az igazán jó lehetőségekkel kecsegtető bankok csak ajánlás útján fogadnak ügyfeleket. Offshore bankszámlanyitáshoz mindenképpen szükség van ügyvédi és adótanácsadói segítségre, hogy törvényesen és hatékonyan vehesse igénybe az alacsony adózás és a külföldi bankok által kínált előnyöket.

Kapcsolódó cikkek:

Banki átutalás külföldre - gyakorlati útmutató

Külföldi bankszámlanyitás 4 lépésben

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás külföldi bankszámlanyitás alacsony adózású bankszámla

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr342859049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása