HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Banki átutalás külföldre - gyakorlati útmutató

2011.04.22. 15:14 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kulfoldi-banki-atutalasA banki átutalás lényege az, hogy a pénzt az egyik számláról a másikra lehet küldeni. Az eljárás haszna az, hogy a pénzeket nem kell fizikailag megmozgatni, azaz átvinni az egyik helyről a másikra. Lepésről-lépére megmutatjuk, hogyan kell bankszámlájáról pénzt külföldre utalni.
Melyek a külföldi banki átutalás feltételei?
Lennie kell két bankszámlának két különböző országban.

 

 

1. lépés
Szükség van a címzett számla bankjának adataira, mint a
-bank neve,
-banki azonosító kód (BIC),
-bankfiók teljes címe,
-európai átutalás esetén IBAN szám,

2.lépés
Gyűjtse össze a címzett adatait,
-név,
-számlaszám,
-teljes cím

3.lépés
Döntse el, hogy mennyi pénzt akar küldeni. Győződjön meg róla, hogy az összeg rendelkezésre áll a számláján. Nem szabad elfelejteni, hogy a nemzetközi átutalásnak díja van. Érdemes megérdeklődni, hogy melyik bankban a legolcsóbb.

4.lépés
Az átutalás után kérjen megerősítést! Szedje össze a szükséges információkat az átutalás követéséhez. Szintén érdemes megkérni a kedvezményezett (címzett) bankot, hogy küldjenek egy emailt, amint az összeg megérkezett.

Általában a bankok meghatározott időn belül teljesítik az átutalást és annak is van határideje, hogy a küldés napján hány óráig beérkezett összegeket utalják el, a többi másnapra marad. Emiatt sietős esetben is érdemes tervezni.

A Banki Azonosító Kód (BIC) országonként eltér. Például a kanadai bankok TRNO, az ausztrál bankok BSB, a német és osztrák bankok BLZ, az angol pénzintézetek UKSORT, a többi ország pedig SWIFT kódokat használ.

Ha megkapta SWIFT kódját, akkor kérje el a BIC-et is.

Érdemes olyan banki szolgáltatót választani, amely lehetővé teszi az átutalás nyomon követését, mert néha a pénz nagy ugrásokkal több kontinens és közvetítő útján jut el a céljáig, szóval nem árt odafigyelni. Ha esetleg elveszne a pénz, akkor hiába akarnák lassan kifizetni, ha a nyomkövetés pontosan mutatja a hiba helyét.

Külföldi banki átutalások akár három hétig is tarthatnak, bár az átlagos idejük ennél jóval lassabb, de nem árt ilyenkor előre tervezni.

Nem érdemes az “azonnali banki átutalást” kínáló cégekkel foglalkozni. Ezért olyan jutalékot kell fizetni, amelyet kétszer is meggondol az ember, mielőtt kifizet.

Kapcsolódó cikkek:

Külföldi bankszámlanyitás 4 lépésben

Pénzt küldhetnek egymásnak a Visa-kártya tulajdonosok

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás cégalapítás svájcban külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás svájci munkáltatók szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr542847710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása