HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Bankszámlanyitás menete Madeirán

2011.04.21. 19:11 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-bankszamla-nyitas-madeiraFőleg a nagy banki hálózatokban érhetők el az online banki lehetőségek, amelyek a számlák kifizetését is lehetővé teszik, de érdemes megnézni a kiválasztott pénzintézet honlapján (BES és a BPI biztosan rendelkezik online banki szolgáltatással).

Minden megszokott szolgáltatás elérhető Madeirán, mint a folyó és megtakarítási számlák, csekkek, pénzfelvétel a “multibanco” automatákból, közvetlen terhelés, hitelkártyák, hitelek, jelzálog, biztosítási és befektetési termékek, és az üzleti ügyfelek számára fontos műveleti segítség.

 

A madeirai bankrendszer főbb ismérvei, hogy nagyon gyors a nemzetközi átutalás, gyorsított a vámellenőrzés, a számlákat lehet a bankfiókokban, online vagy a multibanco automatáknál kezelni.

Néhány madeirai bank számlakezelési díjat számít fel, más pénzintézetekben bizonyos műveletek kerülnek pénzbe és vannak teljesen ingyenes számlakezelést kínáló bankok is. A bankok a legritkább esetben adnak kamatot folyószámlára.

Bankszámlanyitáshoz ki kell választani a megfelelő banki szolgáltatót, majd el kell menni a bankfiókba. Kérni fogják az útlevelet, az adószámot (numero de contribuinte), amelyet a helyi adóhivatal ad ki mindenféle bürokrácia nélkül. Ezenkívül igazolni kell a madeirai lakcímet is (közüzemi számlával is lehet). Ha nem Madeirán lakik, akkor is lehet számlát nyitni, de ennek esetleges feltételeiről és a szükséges dokumentumokról érdemes a banknál előre érdeklődni.

Ha az ügyfél nem beszél portugálul, akkor érdemes Funchalban vagy más nagyobb városban bankot keresni, különben előfordulhatnak érdekes helyzetek egy összetettebb kérés esetén.

Ha megtakarítási számlát akar nyitni Madeirán vagy csak kamatoztatna egy kis pénzt, akkor a folyószámlához kell kérni a csatolást. A kamatok általában nem a legmagasabbak, de legalább könnyen át lehet utalni a pénzt, ha adódik egy jobb megoldás.

A rendes banki nyitvatartás 8:30-15:00 hétköznapokon, de nagyobb banki intézmények esetleg később is fogadnak ügyfeleket.

Kapcsolódó cikkek:

Madeira bankrendszere

A portugál bankszámla megnyitásának menete

A portugál bankszámla használata

Bankolás a Zöldfoki-szigeteken

Brazil céges bankszámla megnyitásának feltételei és menete

Brazil bankszámla nyitás

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás madeira bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr222845684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása