HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Vége a panamai banktitoknak?

2011.04.13. 12:27 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-panamai-banktitokA panamai kongresszus valószínűleg még a hónap folyamán átengedi az amerikaiakkal kötött adóinformáció-csere egyezményt, nyilatkozta Miriam Sapiro, aki az Amerikai Egyesült Államokat képviseli a tárgyalásokon.

A megegyezést még novemberben írták alá, de az életbelépéséhez szükséges a törvényhozók szavazata is. A szavazás után a hálás Obama-adminisztráció gyorsan megoldja  cserébe a szabad kereskedelmi megállapodást, jelentette a Bloomberg.

 

A két ország közötti adóinformáció-csere szerződés meggyorsítja a problémás ügyek intézését. A tárgyalások még George W. Bush elnökségének idején kezdődtek el a témában.

Az Obama-adminisztráció már csak az adó és munkaügyi rendelkezések panamai ratifikálását várják, hogy ők is jóvá hagyják.

Az OECD szürkelistáján Panama és más országok is hamarosan súlyos szankciókra számíthatnak, mert a G-20 országok offshore ellenes kereszteshadjáratában már csak ezek az országok állnak ellent. Az OECD arra törekszik, hogy minden ország adja át az adóinformációkat, így az állampolgárok nem rejthetik el a hatóságok elől jövedelmüket és vagyonukat.

Kapcsolódó cikkek:

A panamai banktitok megsértése

A pénz útjának eltüntetése: Bevezető

A pénz nyomának eltüntetése: gyakorlati útmutató

Bankolás második állampolgárság segítségével

Bankolás második útlevéllel: gyakorlati útmutató

Panamai bankszámlanyitás menete

Mire jó egy panamai bankszámla?

Panamai alacsony adózású bankok

A panamai bankolás rövid története

Panamai banktitok és bankfelügyelet

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás külföldi bankszámla becsukása panamai bankszámlanyitás bankszámlanyitás panamában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr22822743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása