HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcban alapított cégek adókedvezményei II. rész

2011.04.05. 10:57 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-cegek-adokedvezmenyei-2A cikk a Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész folytatása!

Rövid ismertető a különböző Svájcban alapítható cégek adókedvezményeiről.

 

 

 

Az “elsődleges” társaság (Principal company) adókedvezményei

Ez egy olyan svájci társaság, amely egy nemzetközi csoport része, amely áruit és szolgáltatásait külföldi közvetítőkön keresztül értékesíti, amelyek szintén a csoport tagjai. A közvetítőket a svájci törvények nevében úgy lehet tekinteni, mint a svájci cég állandó képviseleteit, de a csoportban a svájci cég tölti be a vezető (elsődleges) szerepet. Az ilyen társaság nyereségének adója ötven százalékkal csökkenthető, a társaság teljes adója így 6-8.5 %.

Kiszolgáló társaság (service company)

Adminisztratív feladatokat ellátó cég, amely kapcsolt külföldi társaságok számára végez különféle szolgáltatásokat, például technikai, kutatási, vagy marketing szolgáltatást. Ezek költségeit valamelyik kapcsolt cég állja, általában az anyacég. Az ilyen társaságok adója az úgynevezett “cost plus” kategóriába esik. A helyi kiadások (fizetések ingatlan bérlet, stb) adója 1-2%.

Svájci holdingok (Holding company)

A helyi/kantonális és a szövetségi hatóságok is külön kedvező eljárást és kedvezményeket biztosítanak a holdingoknak, mégpedig akár korlátlan ideig. Az olyan svájci cégek adókedvezményt kapnak a kifizetett osztalékokra, amelyek más cégek tőkéjének legalább húsz százalékát (vagy 2 millió svájci frankot) birtokolják.
Az adókedvezmény mértékét a tulajdoni hányad és a nettó profitból kifizetett osztalék aránya alapján számolják.

Ráadásul a kizárólag holding társaságok teljes felmentést kapnak a jövedelem adó kifizetése alól. Tehát a végeredmény az, hogy az osztalékok és a nyereség önkormányzati és helyi szinten adómentesek. Így a holdingok csak 8.5% szövetségi adót fizetnek, ha minden követelménynek megfelelnek.

Kapcsolódó cikkek:

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

A kantonok többsége adót csökkent

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: svájci frank svájci cégalapítás svájci cégek svájci kft svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci rt svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr602801267

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: แคลเซียม 1000 mg 2018.10.27. 04:37:17

Trükkös árubemutatók, avagy hogyan szedik rá az időseket! - trükkös árubemutatók

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása