HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Külföldi bankszámlanyitás 4 lépésben

2011.04.04. 13:45 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kulfoldi-bankszamalnyitas-meneteKülföldi bankszámlát általában a következő okok miatt érdemes nyitni:
-külföldi üzlet,
-külföldi munka,
-külföldre költözés,
-külföldi befektetés,
-adóoptimalizáció

 

 

Nagyon fontos és egyben nem túl bonyolult megismerni a külföldi számlákra vonatkozó rendelkezéseket, jogszabályokat és a működő konstrukciókat. A bankszámla megnyitása ma már online úton is lehetséges, akár otthonról is.

Mire van szükség a külföldi bankszámlanyitáshoz?

Külföldi bankszámla megnyitásához mindenképpen szükséges egyes dokumentumok beszerzése és különféle űrlapok kitöltése.

A beszerzendő dokumentumok általában ugyanazok, amelyek a hazai bankszámlanyitáshoz szükségesek.

1. A személyazonosság bizonyítása

A legtöbb külföldi bank legalább kétféle személyazonosságot igazoló dokumentum bemutatását kéri. Ezek általában az útlevél és a fényképes jogosítvány.

2. Társadalombiztosítási azonosító és Születési anyakönyvi kivonat

A tb azonosító szintén a személyazonosság ellenőrzéséhez szükséges, de bizonyos országokban a hitelminősítését is ellenőrizhetik.

Ha ellenőrizte, hogy minden szükséges okirat  rendelkezésre áll, akkor még egyszer nagyon alaposan olvassa át a bank által megadott listát a szükséges dokumentumokról. Ezután megnyithatja a számlát.

Első lépés - Az űrlap kitöltése

Sok neves külföldi banknál lehet online úton bankszámlát nyitni. Akár az interneten, akár kézzel tölti ki a formanyomtatványt, töltsön ki minden rubrikát. El kell fogadnia a bank feltételeit, amelyek valószínűleg nem térnek el otthoni bankjának hasonló szabályozásaitól.  Nagyon figyeljen oda, hogy milyen feltételeket fogad el, mielőtt elküldi a kész dokumentumot.

Második lépés - Hitel ellenőrzés

A legtöbb külföldi bank ellenőrizni fogja hitelképességét.
A rossz hitelminősítés általában komolyan megnehezíti a bankszámlanyitást, de nem lehetetlen. Legalább a hitelkártyája ne legyen mínuszban.

Harmadik lépés - a nyitóbetét elhelyezése

A nyitóbetét elhelyezése történhet átutalással vagy személyesen is. A legtöbb külföldi bank engedi, hogy hazai bankszámlájáról utalja át a nyitóbetétet. A bank informálni fogja arról, hogyan fér hozzá számlájához és kezelheti eszközeit.

Negyedik lépés - A külföldi bankszámla használata

A külföldi bankszámláját legegyszerűbben online bankolással kezelheti, illetve a pénzintézet által rendelkezésére bocsátott bank, illetve hitelkártya segítségével. Nagyon sok bank ragaszkodik a személyes jelenléthez számlanyitáskor, ezért ilyen esetben érdemes felkészülni az utazásra.

Jó tanács:

Külföldi bankszámlanyitáshoz mindenképpen vegye igénybe szakértő segítségét! Ha  külföldi számlát kell nyitnia, akkor használja ki lehetőségeit. Ha online úton, szakértő vagy ügyvéd közreműködése nélkül nyit bankszámlát, akkor nem lehet biztos a teljes banki diszkrécióban. Ne sértse meg hazája és a külföldi bankszámlanyitásra kijelölt ország törvényeit, ha kétségei támadnak, akkor kérjen tanácsot.

Kapcsolódó cikkek:

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

A külföldi bankolásban nincsen semmi misztikus

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr912798726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása