HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcban alapított cégek adókedvezményei I. rész

2011.03.31. 12:46 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-ceges-adokedvezmenyekSvájcban rendkívül versenyképes és rugalmas adózási lehetőségekkel várják a céget alapítani akaró vagy befektetni szándékozó üzletembereket. Minden adózási ösztönző vagy kedvezmény az adott kanton adóhatóságától függ, amelyben a projekt folyik.

 

 

 

Ipari jellegű társaság

Egy újonnan alapított ipari tevékenységet folytató társaság esetén a tőkére és profitra vonatkozó adókedvezményt lehet kapni önkormányzati, kantonális és szövetségi alapon is:
-legmagasabb kedvezmény az adóköteles nyereség és tőke teljes adómentessége
-legfeljebb 10 évig

“Mixed” társaság (vegyes társaság - nemzetközi tevékenységet végző cég)

Az olyan nemzetközi tevékenységet végző cégek, amelyeket külföldről irányítanak és bevételük legalább 70 százaléka külföldről származik kaphatnak jelentős adókedvezményt:
-a külföldi bevételek adózása legfeljebb 10-11 százalék
-tőkeadó 0.1 és 0.16 százalék között.

A kedvezmény főleg a nemzetközi kereskedelmi tevékenységre vonatkozik (amely nem érinti Svájcot), a különféle könyvelési és menedzsment tevékenységekre, szabadalmakra, európai cégek központjainak működtetésére, lízingre és marketingre.

Domiciliary (helyi vagy kiegészítő) társaság
Olyan nemzetközi cég, amely adminisztrációs tevékenységre szakosodik, nem folytat kereskedelmi tevékenységet és bevételének kevesebb, mint öt százaléka származik Svájcból:
-legfeljebb 9-11 százalék nyereségadó
-0.1-0.16 százalék tőkeadó

Kapcsolódó cikkek:

A kantonok többsége adót csökkent

Gazdag nem svájciak adózása

Svájci jövedelemadó

Svájci adófizetéshez szükséges bejelentési kötelezettségek

Svájci adóalap kiszámolása

Svájci társasági adó

Svájci “vegyes” társaságok adókedvezményei

Svájci “kiegészítő” és “szolgáltató” társaságok adókedvezményei

Svájci “házi” (domiciliary) társaságokra vonatkozó adókedvezmények

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci gmbh alapítás svájci ag alapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr892787890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása