HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Új banki csalás, mobiltelefon letiltással

2011.03.31. 12:48 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-pishingA legújabb és legkörmönfontabb banki csalásról most Indiából érkezett az első hír.

Az indiai cyber-bűnözés elleni ügyosztály két olyan esetben is nyomoz, amikor bankszámlákat fosztottak ki, miután a bűnözők új SIM-kártyát igényeltek az áldozat nevében.

 

 

 

A csalás úgy működik, hogy miután a csalók hozzájutottak a kiszemelt áldozat adataihoz (személyi és bankszámlaszám, telefonszám, stb) egy közepes minőségű hamisított személyi igazolvány segítségével új SIM-kártyát igényeltek a bankszámla tulajdonosának nevében. Amint az új SIM-kártyát kibocsátották, a jövendő károsult régi SIM-kártyáját a rendszer lekapcsolta. Erre azért volt szükség, hogy a kifosztott emberek ne kaphassanak üzenetben értesítést a banktól, hogy éppen leemelik a számlájukon található összeget.

A mobiltelefon elnémítására csak az elterelés miatt volt szükség. “Pishing”, azaz adathalászási módszerekkel ugyanis elég egyszerű megszerezni valakinek a banki hozzáférését, azonban nehéz úgy lopni, hogy a károsult ne szerezzen róla azonnal tudomást a bank által küldött üzenetből.

A károsultak  észrevették, hogy nem működik a telefonjuk. Ekkor felhívták a szolgáltatót, ahonnan azt az információt kapták (persze a megszokott bürokrácia után), hogy új SIM-kártyát igényeltek. Mire kibogozták a szálakat és egyáltalán megnézték a bankszámlájukat és rájöttek, hogy valójában mi történt, a csalók már messze jártak.

Az ügyet vizsgáló nyomozók is elismerték, hogy új módszer bukkant fel. Az egyik meglopott áldozat ügyében kiderült, hogy egy hozzá nagyon hasonló nő ment el a mobilszolgáltatóhoz, akinek szó nélkül el is fogadták az új SIM-kártya kiadására vonatkozó kérését. Pár perccel később a bankszámlán található jelentős summát átutalták különféle bankszámlákra, majd különböző ATM automatákból felvették a pénzt.

Kapcsolódó cikkek:

Bankszámla védelem a hackerek ellen

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató I.

Védekezés hackerek ellen: gyakorlati útmutató 2.

Védekezés a hackerek ellen: gyakorlati útmutató 3.

Amerikában a személyiség ellopása a leggyorsabban terjedő bűncselekmény

Új számítógépes vírus a bankszámlák ellen

Hogyan védje meg vagyonát az offshore csalóktól?

Szólj hozzá!

Címkék: csalás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás banki csalás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr502787894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása