HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájci cégalapítás

2011.03.30. 13:36 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-svajci-cegalapitasA kereskedelem és ipar szabadságát rendkívüli módon tisztelő svájci alkotmány értelmében bárki, állampolgárságától vagy lakhelyétől függetlenül alapíthat és működtethet céget Svájcban.

A cégalapításkor megszokott európai bürokráciát el lehet felejteni, Svájcban egész máshogy megy az ügyintézés, mint Németországban, Angliában vagy Olaszországban.

 

 

Külföldön már működő társaságokat is lehet honosítani. A legkedveltebb formák cégalapításhoz a korlátolt felelősségű társaság (GmbH) és a részvénytársaság (AG).

Svájci korlátolt felelősségű társaság (GmbH)

Olyan jogi személy, amelyet két vagy több természetes vagy jogi személy alapít. A társaság anyagi felelőssége az alaptőkére terjed ki, ez legkevesebb húszezer svájci frank lehet(ennek ötven százalékát kell letétbe helyezni a regisztrációkor).

Svájci részvénytársaság (AG)

A részvénytársaságnak vagy egyszerűen csak társaságnak hívott cégforma a legnépszerűbb Svájcban. A külföldi cégek gyakran választják a részvénytársasági formát leányvállalataik számára. Az alaptőke lehet már százezer svájci frank is, amelynek felét, ötvenezer svájci frankot kell a bejegyzéskor letétbe helyezni.

Kapcsolódó cikkek:

Svájci részvénytársaság összefoglaló

Adóminimalizálás svájci cégalapítással

Részvénytársaság (AG) alapítása Svájcban

Kft (GmbH) alapítása Svájcban I. rész, a dokumentumok ellenőrzése

Egyéni vállalkozás alapítása Svájcban

Külföldi vállalatok típusai és az alapításkor támasztott követelmények Svájcban

Cégalapítás Svájcban: követelmények és lehetőségek

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok cégalapítás svájcban svájci bankok svájci bankszámlanyitás svájci kft svájci részvénytársaság alapítás svájci kft alapítás svájci rt

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr962784983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása