HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Pénzügyi jótanácsok nőknek válás előtt

2011.03.30. 13:41 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-valas-2Fontos pénzügyi lépések és előkészületek a válóper kezdete előtt című cikk folytatása, amelyből kiderül, hogyan készülhetnek fel a nők a váláskor a férj által okozott pénzügyi nehézségekre.

 

 

 

 

 

5.Saját hitelkártya igénylése, saját névre. A válás kimondása után azonnal meg kell szüntetni a közös számlát.

6. A létező összes számla kifizetése. Ezt még a válás előtt meg kell tenni, így nem ragadnak Önön különféle pénzügyi kötelezettségek, a kockázat csökken és nem Ön kerül esetleg a rossz adósok listájára.

7. Háztartási eszközök és autó szervíz, ingatlan felújítása. Ha minden készen van, köztük az olyan fejlesztések, mint a légkondicionáló, kocsibehajtó, akkor sok gondot megoldott, főleg ha az ingatlanban akar maradni. Ha öreg a kocsija, akkor itt az alkalom egy újabb típus beszerzésére. Ha valóban szüksége van közlekedési eszközre és nem a legdrágábbat választja, akkor ebből nem lehet baj a bíróságon.

8. Egészségügyi dolgok. Menjen el a háziorvoshoz és vizsgáltassa ki magát rendesen (fogorvos és látszerész is)
Ha ugyanis férje társadalombiztosításától függ, akkor az még hónapokkal a válás után is érvényben maradhat, de érdemes előre gondolkodni, ráadásul válás után különféle extra költségekkel is lehet számolni.

9. Vásároljon új ruhákat a munkához. Nem kell a legdrágább darabokragondolni8, de fel kell készülnie a munkakeresésre.

10. Pakolja tele a kamrát! Egyértelmű, hogy nem atomháborúra készül, de egy jól feltöltött élelmiszerkészlet mindig hasznos.

Ha megfogadja a fentebbi tanácsokat, akkor férje minden lépését megelőzheti és nem kerül szorult helyzetbe a válás után.

Kapcsolódó cikkek:

Fontos pénzügyi lépések és előkészületek a válóper kezdete előtt

Európai alacsony adózású bankszámlanyitás: Svájc

Lehet-e egyáltalán titkos egy alacsony adózású számla?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: válás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr442784995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása