HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Fontos pénzügyi lépések és előkészületek a válóper kezdete előtt

2011.03.29. 10:44 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-valas-penzugyNagyon sok cikk született már arról, hogy milyen kitűnő védelmet nyújtanak a külföldi és offshore számlák a válás okozta pénzügyi problémák ellen. A myjoyonline.com  szakértők most arról írtak, hogy a hölgyeknek milyen pénzügyi műveleteket kell elvégezniük a válás bejelentése előtt, hogy kivédjék a kellemetlenségeket, amelyeket a férjek tudnak okozni.

 

 

 

1. A tudás hatalom. Tudd meg, hol van a férjednek bankszámlája, életbiztosítása, különféle alapokba befektetett pénze, letéti jegyei. Be kell gyűjteni és másolatot készíteni minden dokumentumról, társadalombiztosítási igazolásról, részvényekről, nyugdíj járulékról, stb. Tudni kell, hogy a férj merre tartja ezeket a fontos dokumentumokat és hozzá kell férni a széfhez.

Ha nem sürgős az ügy, akkor érdemes mindent nyugodtan összeszedni. A későbbi alkunál fontos szerepet kap, ha tisztában van házastársa valódi anyagi helyzetével. Amerikában gyakran kivárják a tíz évet, mert egészen máshogy ítél a bíró, ha tíz évnél hosszabb kötelékről van szó, például a volt feleség is részesülhet a megtakarításokból. Természetesen minden lépés előttkonzultálni kell az ügyvéddel!

2. Nyomozzon férje pénzügyei után. Szerezze be a banki bizonylatokat, egyenlegeket, nemcsak a bankszámlára, hanem a végakaratra és különféle vagyonkezelők (trust) helyzetére vonatkozó információkat is! Másolja le a számítógépen található pénzügyi adatokat. A társadalombiztosítás megosztja Önnel a legfrissebb információkat. Gyűjtse össze férje fizetési csekkjeinek, havi bérének kifizetéséről szóló minden információt, beleértve a különböző juttatásokat, a cafeteriát is beleértve.

3. Védje a családi örökséget és a likvid eszközöket. Becsültesse meg a műtárgyak, régiségek, vagy az esetleges gyűjtemény értékét.  Az érzelmi szempontból fontos tárgyakat helyezze biztonságba egy barátjánál.  Biztosítsa, hogy a neve szerepeljen a ház tulajdoni lapján vagy a kölcsönszerződésen.  Ne rejtse pénzét a háziszéfbe, mert egy eldurvuló esetben zárolhatják a tartalmát! Legyen óvatos, lehet hogy férje ügyvédje olyan meghatalmazással rendelkezik, amely megtiltja, hogy a neve felkerüljön az értékek tulajdonjogát jelölő dokumentumokra.

4. Nyisson saját bankszámlát. A közös számlát bármelyik tulajdonosa letilthatja, így Ön könnyen pénz nélkül maradhat. Akkor se tegyen több pénzt a közös számlára, ha saját maga teszi fel a saját nevére. Az új számlát ne abban a bankban nyissa meg, ahol a közös számlát vezetik. Ez a számla a biztosítéka annak, hogy ki tudja fizetni a számláit, amíg a bíróság dönt. Ne lepődjön meg, ha a válóper első lépése közös számlájuk befagyasztása lesz, mert Ön már felkészült erre, jövendő anyagi függetlenségének előkészítésével.

Folytatjuk!

Kapcsolódó cikkek:

Európai alacsony adózású bankszámlanyitás: Svájc

Lehet-e egyáltalán titkos egy alacsony adózású számla?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: válás bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás válás előkészületek

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr662781278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása