HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A legnépszerűbb cégek Svájcban

2011.03.28. 12:33 külföldi bankszámla


svajci-cegalapitasinfo-swatchA legnépszerűbb svájci cégekről szóló felmérés jelent meg a Tages-Anzeiger online oldalán. A listán csak két új jövevény van a tavalyi felsoroláshoz képest. Szóval Svájcban a legnépszerűbb tíz cég:

 

 

 

 

1. Swatch Group
2. MIgros-Genossenschafts-Bund
3. Lindt & Sprüngli
4. Raiffeisenbank
5. Hilti
6. Coop
7. Rolex
6. Nestlé
9. Schindler Aufzüge
10.Emmi

A nagyvállalatok közül a svájciak a Swatchot szeretik a legjobban. Az óragyártó konszern után a Migros kereskedőház, majd a Lindt & Sprüngli csokoládégyár következik a Marktforschungsinstitut GfK adatai alapján.

A Swatch kitűnő helyezésének oka a hatékonysága és közvélemény kedvelte környezetbarát technológiák felhasználása.  A Migros fő vonzereje a fenntartható fejlődés irányába tett lépések. Ezzel tavaly még az első helyen szerepelt a listán.

A Migros legfőbb versenytársa a svájci piacon a Coop csak a hatodik helyig jutott (2009: 7.) A további helyezettek a Raiffeisenbank (4.), a furóiról is ismert Hilti (5.), a Rolex óragyártó (7.) és a Nestlé élelmiszer-ipari óriás vállalat (8.) lettek.

Első alkalommal jutottak a listán a legjobb tíz közé a liftekkel foglalkozó Schindler és az Emmi tejfeldolgozó. A legjobbak közül idén kiszorultak az ortopédiai kellékekben érdekelt Synthes és a Kantonalbank hálózat.

A közvéleménykutatás elemzésekor kiderült, hogy a svájciak pozitívabban vélekednek a nagyvállalatokról, mint tavaly vagy tavalyelőtt. Sokat javított közmegítélésén a UBS. De ennek ellenére a lista végén található, a másik svájci óriásbankkal, a Credit Suissével együtt.

A közvéleménykutatásban az ötven legnagyobb cégről tesznek fel kérdéseket, amelyeket bruttó bevételük, a foglalkoztatottak száma és a tőzsdei eredmény alapján válogatnak össze. A reprezentatív felmérésben évente több mint 3500 ember vesz részt.

A kérdések a vizsgált társaságok imázsáról, ismertségéről, minőségéről és fejlesztésről szóltak. A felmérést a svájci marketing társaság (GfM) és zürichi egyetem készítették.

Kapcsolódó cikkek:

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

Magához tért a svájci külkereskedelem 2010-ben

Bioüzemanyag és arany kitermelők a szégyenpadon

Miért költöznek a külföldi cégek Svájcba?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó cégalapítás svájcban

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr582778464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása