HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Ragaszkodnak a svájciak a banktitokhoz

2011.03.28. 12:35 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-svajci-banktitokTíz svájciból kilenc ragaszkodik a banktitok intézményéhez, derült ki egy, a svájci bankok megbízásából készített felmérésből.

“Szinte minden svájci ragaszkodik a pénzügyi magánélet szentségéhez, 91 százalékuk szerint a pénzügyi adatok nem kerülhetnek harmadik félhez”, áll a Svájci Bankárok Szövetségének (SBA) közleményében.

 

 

Az SBA a svájci bankárok érdekvédelmi és szakmai szervezete, a felmérést a független MIS Trend SA közvélemény kutató társasággal végeztette el. A legutóbbi 2010-ben készült felmérésben még csak a lakosság 89 százaléka támogatta a banktitkot.

“Ez nemcsak azt jelenti, hogy az emberek szimpatizálnak a banki iparággal. Inkább arról van szó, hogy a svájciak számára igen fontos az ügyfél-bank bizalmi kapcsolat“.

A felmérés szerint a svájciak véleménye az, hogy jót tesz Svájcnak a pénzügyi központi hírnév, amely versenyelőnyt biztosít más országokkal szemben”, állítja az SBA.

A felmérés végeredménye azért is érdekes, mert az elmúlt években több ország is pénzmosási vádakkal illette Svájcot, szerintük a banktitok csak az adócsalókat segíti, mert emiatt nem lehet információhoz jutni róluk.

A svájci bankok nemrég azzal a javaslattal fordultak a kormányhoz, hogy utasítsanak el mindenféle tömeges bankszámla információ kérést és ne írjanak alá egyetlen nemzetközi automatikus információ-csere egyezményt egyetlen országgal sem.

A nemzetközi nyomásnak engedve azonban február 15.-én a svájci kormány bejelentette, hogy a banktitok bizonyos rendelkezésein enyhítenek a külföldieket érintő ügyekben.

Ez a lépés segítség például az indiai kormánynak, mert számla információkat szerezhetnek mindössze a név és a lakcím megadásával. Az indiai kormányt például jelenleg ellenzéki pártok és különféle bíróságok sürgetik, hogy tudjon meg mindent az adócsalók külföldre menekített bankszámláiról, például Svájcban, írja Business Standard.

Kapcsolódó cikkek:

Minden fontos cikk a svájci bankoktól lopott adatokról a svajcicegalapitas.info oldalon!

Ismét letartóztatták a Wikileaksnek súgó svájci bankárt

Elítélték a Wikileaksnek szivárogtató svájci bankárt

Svájci banktitkok a WikiLeaks-en

HSBC a lopott banki adatokról

Mi a banktitok?

A Svájci Banktitok Törvény (1934)

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci banktitok svájci bankok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön külföldi bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr692778467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása