HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Egyre hasznosabb az érintés nélküli hitelkártya

2011.03.25. 13:05 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-erintes-nelkuli-hitelkartyaAz angol Lloyds TLB bank ügyfelei 15 font alatti érték esetén fizethetnek érintés nélküli Visa bankkártyájukkal.

A bank folyószámla termékekért felelős vezetője, Philip Robinson a közleményben elmondta, hogy az érintés nélküli Visa bankkártyák segítségével egyszerű fizetési lehetőséghez jutnak az ügyfelek, kisebb vásárlásaikhoz.
“Mivel egyre többen használják kártyájukat készpénz helyett, az érintés nélküli kártyák még kényelmesebb fizetést tesznek lehetővé.”

 

Amikor valaki érintés mentes kártyával fizet, akkor nincs szükség a PIN-kód megadására a terminálnál. Ehelyett elég, ha a vásárló közel áll az érintésmentes kártyaleolvasóhoz a boltban.

A Lloyds TSB várakozásai szerint még idén egymillió fizetés történik érintés nélküli kártyákkal, mert már félmillió érintés nélküli kártyaleolvasó van a különféle üzletekben.

A vásárlókat ugyanazok a csalás elleni rendszerek védik, mint amelyek a chip-kártyás vásárlásokat és a PIN-kódokat védik. A bizonytalan vevők természetesen dönthetnek arról, hogy kell-e nekik az újfajta fizetési lehetőség.

Egy új kutatás szerint a nők jobban odafigyelnek a férfiaknál arra, hogy mennyit költenek kártyájukról. A hölgyek 72 százaléka, míg a férfiak 71 százaléka ellenőrzi a napi kiadásokat.

Akik bankot váltanának az alacsony kamatok vagy más pénzintézetek csábítása miatt, azoknak érdemes megnézni a Moneyexpert.com összehasonlító elemzéseit.

Kapcsolódó cikkek:

Pénzt küldhetnek egymásnak a Visa-kártya tulajdonosok

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

A Prepaid-kártya (előre feltöltött fizető eszköz) előnyei utazóknak és kitelepülőknek

Hitelkártya előnyei a kereskedők számára

Szólj hozzá!

Címkék: bankkártya bankszámlanyitás bankszámlanyitás külföldön érintésmentes hitelkártya érintésmentes bankkártya érintés nélküli érintés nélküli bankkártya

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr532770667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása