HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Az iszlám pénzkezelés szingapúri lehetőségei

2011.03.25. 13:08 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-sukukA támogató jellegű szabályzási környezet és adórendszer miatt már csak idő kérdése, hogy mikor válik Szingapúr az iszlám pénzkezelési piac egyik legfontosabb szereplőjévé.

Iparági megfigyelők szerint Szingapúr igen sokat nyer a  muzulmán népek közelsége miatt.

A legjobban fejlődő ilyen termékek a sária-kompatibilis ingatlan befektetések és a “sukuk”, azaz az iszlám kötvények.

 

A maláj CIMB a Szingapúrban működő kilenc iszlám pénzintézet egyike. Eddig több mint másfél milliárd dollár értékű “sukuk” kötvényt bocsátottak ki. A bank adósság és tőkepiaci igazgatója a channelnewsasia-nak elmondta, hogy övék a helyi piacon a legnagyobb részesedés a sukuk kötvényből, amelynek célja, hogy megkönnyítse az adózást, és emiatt egyre többen kezdik megkedvelni a befektetési formát.

Az iszlám pénzügyi termékek sikeréhez egyértelműen hozzájárul az, hogy a pénzügyi hatóság mindent megtesz a termékek mögötti intézményi és szabályzási háló kialakítására.

Az iszlám termékek használatára bevezetett ösztönzők között van az ingatlanügyeknél a bélyegilleték eltörlése és az öt százalékos kedvezményes adókulcs.

Ez megteremtette a lehetőséget még több iszlám kötvény bevezetésére és a Sabana REIT megjelenésére, amely az egyetlen sária kompatibilis REIT (ingatlan befektetési társaság, real estate investment trust)a térségben.

Azonban egyelőre kevés a valódi befektető az szektorban, mert nem tartanak az iszlám pénzkezeléstől.  Andrew White a Nemzetközi Iszlám Törvény és Pénzügyi Központ igazgatója elmondta:
“Nagyobb fokú ismeretekre van szükségünk a termékekről, a struktúráktól és a pénzintézetek kínálta lehetőségekről. Sok ember egyszerűen nem érti ezeket”. Elemzők szerint ehhez mélységében kell megérteni az iszlám előírásokat.

Még időbe telik, mire Szingapúr beéri Malajziát, az igazi iszlám pénzügyi központot, de az elemzők szerint jó úton járnak.

Szingapúrban a hitelállomány tíz százalékát már az iszlám termékek jelentik. A teljes hitelkibocsátás tavaly 25 milliárd dollár volt, míg az eladott sukuk értéke 94 milliárd dollárra rúgott.

Kapcsolódó cikkek:

Az afgánok az iszlám bankolásban hisznek

Iszlám finanszírozás vagy SRI?

Iszlám bankok Törökországban

Befektetési, kereskedelmi, magán, offshore, iszlám és központi bankok

Iszlám pénzkezelés a Holland Antillákon

Dubai bank és pénzügyi szektor

Brunei bankolás 2. rész, befektetési bankok és iszlám pénzkezelés

Útmutató az iszlám pénzkezeléshez

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúr iszlám pénzkezelés bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás szingapúri bankszámlanyitás bankszámlanyitás szingapúrban iszlám bankolás iszlám hitel iszlám kölcsön malajzia bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr412770675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása