HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Profi szerencsejátékosok adókedvezményei

2011.03.23. 10:46 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-strip-poker-adoA hivatásos szerencsejátékosokat, köztük a profi pókereseket mindig komoly adóhátrányok érték. Most azonban ez megváltozott, írja a Las Vegas Review-Journal.
A cikk szerint a hivatásos játékosok ugyanúgy elszámolhatják a működési költségeket, még akkor is ha vesztenek. Ennek minden bizonnyal nagyon fognak örülni a szerencsejátékosok, mert igen komoly adótehertől szabadulnak meg.



 


Az új szabályok értelmében minden vállalati költséget leírhatnak, mint az utazás, szállodai költség vagy piackutatás. A korábbi jogszabályok igen érthetetlen környezetet teremtettek. Egyszerűen csak bízni lehetett abban, hogy a költségek bevallásakor a játékos bármilyen adókedvezményben részesül, jelentette a nolimitstrategy.net.

A kedvezményt egyébként  Robert Mayo profi pókeresnek köszönhetik a nevadai szerencsejátékosok. Mayo ugyanis 11.000 dollárnyi költséget jelzett 2001-es adóbevallásában.
Nem kis kavarodást okozott az adóhivatalban, amikor a költségek között szerepeltek az utazási költségei a versenyre és onnan vissza, valamint a kutatási költségei, amelyek összesen 11.000 dollárra rúgtak.

A bírósági ítélet alapján ezt nem veszteségnek, hanem üzleti kiadásnak kell tekinteni. Így Mayo precedens értékű esete minden pókerjátékosnak kedvezett.

Persze, sokkal többről van szó, mint egyszerű adózási vitáról. Az új szabállyal a hivatásos szerencsejátékosság elismert hivatássá vált. Fel is merül a kérdés, honnan lehet tudni, hogy egy játékos hivatásos vagy sem? Ennek legfontosabb feltétele, hogy szerencsejátékkal több pénzt kell keresnie, mint más munkával. Az amerikai adóhivatal (IRS) nem adott ki határozott irányvonalakat, azt ígérik, hogy minden ilyen esetet külön vizsgálnak ki.

Kapcsolódó cikkek:

A póker játékosoknak már nem kell bejelenteniük külföldi bankszámlájukat

Céges bankszámlanyitás menete Nevada államban

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Egységes lesz az európai online szerencsejáték piac

Hol lehet kereskedelmi számlát nyitni?

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

A Prepaid-kártya (előre feltöltött fizető eszköz) előnyei utazóknak és kitelepülőknek

Névtelen (anonim) hitelkártya

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

Amerikai vállalati bankszámlanyitás II. rész

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Miért népszerű a céges bankszámlanyitás Delaware államban?

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámla online póker bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás online póker számla online póker adózás hivatásos szerencsejátékos

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr922764418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása