HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A póker játékosoknak már nem kell bejelenteniük külföldi bankszámlájukat

2011.03.22. 10:45 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-poker-adozasAz Egyesült Államokban minden póker játékos tudja, hogy április 18.-án lesz a Nagy Adónap. Pár hónappal ezelőtt a kártyások még sürgősen törölték a nyereményeikre és veszteségeikre utaló adatokat az online póker oldalakról és az árulkodó bankszámlákról, mert a hatóságok kifejezetten keresték az ilyen adatokat. Idén kicsit könnyebb lesz az amerikai játékosok adózása, mert nincs szükség többé a külföldi bankszámla bejelentő nyomtatvány (Form 90-22.1) kitöltésére.

 



A Poker News Daily Ann-Margaret Johnston adózási szakértőt kérdezte arról, hogy miben változott az amerikai adóhivatal, az IRS hozzáállása a póker nyereményekhez.

A legfontosabb, hogy az amerikai játékosoknak nem kell bejelenteniük külföldi offshore online pókerezéshez használt számláikat az adóhatóságnak. Azonban akinek a Neteller, QuickTender, ePassporte vagy más hasonló számlájára bármikor több mint 10.000 dollár kerül, azt be kell jelenteni.

Johnston szerint a Form 90-22.1 lényege, hogy rávegyék az állampolgárokat arra, hogy becsületesen bevallják külföldi számlájukat, mert egyébként nincs lehetőségük arra, hogy megtudják van-e valakinek külföldi bankszámlája.

Azok a játékosok, akik nem jelentik be póker számlájukat tíztől százezer dollárig terjedő büntetésre számíthatnak.

A szakértő szerint, ha az IRS rájön, hogy valamelyik póker játékos jelentősebb összeget tart be nem jelentett offshore bankszámláján, akkor jön a vizsgálat és az akár százezres büntetés. Ez bőven elég volt ahhoz, hogy az emberek bejelentsék számláikat.

Sokan azt is feltételezték, ha bejelentik számlájukat, akkor az azonnali vizsgálatot jelent. Johnston szerint azonban erre még nem volt példa.

Az adószakértő PocketFives.com oldalon megjelent cikkében arról ír, hogy jelentőset könnyített az IRS: “Ez hihetetlen győzelem a póker játékosok számára,mert nemcsak hogy nem kell többet tanácsadónak fizetni az adóbevallás elkészítéséért, de az online szerencsejáték oldalakon használt “tréfás” becenévről sem kell a kormánynak tudomást szerezni.”

Johnstonnak harminc államban vannak ügyfelei és 25 éve foglalkozik a témával. Lelkes kártyás is, “CPAEvil” néven játszik a PokerStarson és EvilCPA a Full Tilt oldalon. Ha valakit érdekel a póker adózási oldala, akkor érdemes felkeresni Johnston honlapját PokerDeductions.com, van mit tőle tanulni.

Kapcsolódó cikkek:

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Egységes lesz az európai online szerencsejáték piac

Hol lehet kereskedelmi számlát nyitni?

Kell-e egyáltalán bankszámla? Az előre feltölthető (prepaid) kártyák

A Prepaid-kártya (előre feltöltött fizető eszköz) előnyei utazóknak és kitelepülőknek

Névtelen (anonim) hitelkártya

Szólj hozzá!

Címkék: online póker svájci banktitok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön svájci bankszámlanyitás póker bankszámla offshore bankszámla póker online póker számla online póker adózás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr902761600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása