HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A jobboldal ellenzi a bankokra vonatkozó szigorú, új szabályozást

2011.03.16. 11:06 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-svp-plakatA népszerű jobboldali Svájci Néppárt (SVP) nem támogatja a kormánynak azt a tervét, hogy rendkívül szigorú szabályokat vezessenek be a svájci óriásbankok működésében.

Az SVP nevében Christoph Blocher, korábbi igazságügyminiszter szerint a szabályzás, amelyet a kormány tervei szerint még idén megszavaztak volna, hátrányos helyzetbe hozná a svájci bankokat a nemzetközi versenytársaikkal szemben, jelentette a Reuters.

 

 

“Ha a svájci bankok tőkekövetelménye jóval meghaladja a külföldi versenytársakét, akkor nemcsak csökken a svájci pénzügyi központ versenyképessége, de a bankok működési költsége is jelentősen nő”, mondta Blocher a Sonntagszeitung újságnak.

A még múlt évben javasolt szabályzás szerint a rendszerszinten fontos két óriásbank, a UBS és a Credit Suisse a nemzetközi szabványnak megfelelő Tier-1 tőkemegfelelési mutatónál tíz százalékkal többet kell tartalékolnia, ez hét százalékkal haladja meg a Bázel III. szabályzásban engedett minimális mennyiséget.

Ráadásul, ezen kívül további kilenc százalékot átváltható kötvény (Coco) formájában kell felmutatniuk, így a teljes tőkearány már 19 százalékkal kell, hogy növekedjen.

A UBS elnöke, Oswald Grübel pár héttel ezelőtt már arra figyelmeztetett, hogy a túl szigorú szabályok miatt a bank néhány kulcsfontosságú részlege külföldre költözhet.

AZ SVP, amely a várakozások szerint a legtöbb szavazatot szerezheti az októberi választásokon, eredetileg támogatta a szabályozást, amelyet egy szakértői csoport állított össze, azonban azóta a kormány több ponton is megváltoztatta, ezeket a módosításokat a jobboldali párt már nem tudja elfogadni, írja a BusinessWeek.

Blocher azt nyilatkozta, hogy inkább azt a lehetőséget támogatnák, hogy az óriásbankokat több, független leányvállalatra osztanák fel, így meg lehet védeni ezeket, ha megint nemzetközi műveleteik ellen lépnének fel külföldön.

Az új, szigor szabályok bevezetésének oka az, hogy megakadályozzák annak lehetőségét, hogy megint állami pénzekkel kelljen kisegíteni egy nagybankot, mint az az UBS-szel történt 2008-ban.

A kemény bázeli szabályok a bankokat segítik

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A “Swiss Finish”

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás svp svájci néppárt

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr612743752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása