HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Kínában csökkennek a banki költségek

2011.03.16. 11:08 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-kinai-bankszamla-koltsegKína eltörli egyes lakossági banki ügyletek díját, mint például a számlanyitás és a bankszámla bezárásának költségeit és a jelszó megváltoztatásának díját, jelentette be a központi bank. Az intézkedés könnyítés a fogyasztóknak, de nem befolyásolja nagy mértékben a pénzintézetek nyereségét, jelentette a Reuters.

A bankok számára megtiltják a fizetések, a nyugdíj és a lakás előtakarékossági számlák kezelése miatt szedett díjak felszámolását, jelent meg a központi bank honlapján.

 

A július elsején életbe lépő új szabályok segítik a pénzintézeteket “szociális felelősségi feladataik ellátásában”.

Az új szabályokat közösen dolgozták ki a központi bank, a banki szabályzó bizottság és a nemzeti fejlesztési és reform bizottság.

Elemzők szerint a díjak korlátozása csak korlátozott hatást gyakorol a kínai bankok nyereségességére.

A magánbankszámlák kezelésének díjait az elmúlt években annak ellenére kritizálták, hogy általában elég alacsonyak.Például a legtöbb kínai bank a jelszó megváltoztatásáért 10 jüant számítanak fel, ez körülbelül 1.1 eurónak felel meg.

Kapcsolódó cikk:

Offshore renminbi termékeket indított az OCBC bank

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Szólj hozzá!

Címkék: bankszámlanyitás külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön kínai bankszámla bankszámlanyitás kínában kina banki költségek

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr882743759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása