HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Svájcba menekítik az arabok vagyonukat a zavargások miatt

2011.03.14. 10:16 külföldi bankszámla


svajcicegalapitasinfo-arab-tevevelAz arab világban történő politikai események miatt a gazdag arabok egyre több tőkét költöztetnek svájci bankszámlákra, hogy megőrizzék vagyonukat.

“Nagyon figyeljük az arab világban folyó zavargásokat. A térség tehetős üzletemberei úgy gondolják, hogy biztonságos helyen kell tárolniuk vagyonukat, hogy megosszák a politikai kockázatot”, mondta Eudardo Leeman, az Aabar Investments magánbank elnöke az arabianbusiness.com gazdasági honlapnak.

 

“A válság egyben lehetőséget is jelent. Azt hiszem, hogy a vagyonok azért tartanak a svájci magánbankokba, mert ott stabil a politikai-gazdasági rendszer.”

Az arab világban terjengő hírek szerint Svájc még mindig az az offshore adóparadicsom, ahol vagyonuk biztonságban van a kutakodó kormányok elül. Leeman szerint Svájc valóban biztos menedéket nyújt az arab országok üzletembereinek, akik biztos helyet keresnek tőkéjük számára.

A régió 16 nagyobb tőzsdéje összesen 140 milliárd dollár vesztettek az elmúlt öt hétben, a zavargások miatt.

“Nem korrupcióval szerzett pénzről beszélünk”, nyilatkozta Leeman. “Nem diktátorok vagyonáról van szó. A diktárok és a korruptak bárhová rejthetik pénzüket, most jelentős problémával néznek szembe.”

Az elmúlt hetekben az európai kormányok sorra fagyasztották be Kadhafi líbiai vezető és a volt tunéziai elnök, Zine Al Abidine Ben Ali és feleségének számláit.

A svájci szövetségi rendőrség pénzmosás elleni ügyosztálya múlt hónapban harminc jelentést kapott olyan titkolt pénzeszközökről, amelyek Alihoz vagy köreihez kapcsolhatók, összesen 76 millió dollár értékben.

A svájci pénzügyi központban több tízmillió frank értékben fagyasztottak olyan számlákat, amelyek Mubarak egyiptomi rezsimének vezetéséhez tartoztak, valamint a bukott diktátor családtagjaihoz.

A térséghez legközelebbi pénzügyi központok közül Dubájban mérték a legnagyobb a legnagyobb pénzbeáramlást, amelynek oka a nyugtalanság a szomszédos Ománban és Bahreinben.

Egy, az Emirátusokból származó tehetős üzletember az arab üzleti honlapnak elmondta, hogy sokan azért küldik inkább az Emirátusokba féltett vagyonukat, mert Svájcban és más európai országokban az arab üzletemberek úgy tudják, hogy sorra fagyasztják be a korábbi tunéziai, egyiptomi és líbiai vezetéshez kapcsolódó befektetők számláit.

“A számlák befagyasztása a legtöbb esetben igazságtalan”, mondta. “Először bizonyítsák be, hogy bűnös az illető”.

Kapcsolódó cikkek:

Befagyasztották Mubarak svájci számláját

Svájc és Egyiptom befektetési szerződést kötöttek

Svájc megpróbálja elkobozni a volt haiti diktátor vagyonát

Svájc befagyasztotta a volt tunéziai elnök számláit

Svájc befagyaszthatja a diktátorok vagyonát

Svájc húsz millió frankot ad vissza Tajvannak

Svájc elsőként adja ki a diktátorok lopott vagyonát

A németek lefoglalták a Kadhafi-rezsim számláit

Szólj hozzá!

Címkék: arab gazdag diktátor svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr92737636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása