HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Offshore Renminbi termékeket indított az OCBC Bank

2011.03.14. 10:18 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamlainfo-offshore-renminbiA szingapúri OCBC Bank kétfajta offshore renminbi (azaz a kínai fizetőeszköz, hívják jüan-nak is) betéti terméket indított el, a Renminbi Call Account-ot és a Renminbi Time Deposit-ot.

A call account olyan számla, amelyre a bank nagyobb kamatot fizet, mint egy átlagos számlára, de a bankot a pénz kivétele előtt meghatározott idővel értesíteni kell.
A time deposit meghatározott időre lekötött számla, meghatározott kamatozással.

 

Az új offshore termékek bevezetésére azért volt szükség, mert növekvő keresletet alakítottak ki azok a tapasztalt befektetők, akik változatossá akarják tenni banki portfóliójukat, írja a channelnewsasia.com.

Az OCBC közleménye szerint az offshore renminbi termékekkel elérhetők a legjobb átváltási kulcsok, így jelentősen lehet csökkenteni a kockázatot.

Emiatt az offshore renminbi magasabb hozamot generál a befektetőknek. Azonban a befektetők szerint azoknak a hitelezőknek, akik fontolgatják az ilyen alternatív befektetéseket, figyelembe kell venniük két fontos tényezőt: a kamatot és a devizaárfolyamot.

Az OCBC szerint mindkét komponens megfelelő elemzése segít a befektetőknek abban, hogy ki tudják számolni betéteik hozamát és megfelelő döntéseket hozzanak.

A bank egy hónapon belül indítja el a további offshore renminbi termékeket, köztük az “Offshore Renminbi Dual Currency Return” nevű lehetőséget és az Offshore Renminbi-denominált kötvényeket.

Kapcsolódó cikkek:

Érdemes-e kínai bankszámlát nyitni?

Hogyan kell Sanghajban bankszámlát nyitni?

Kinek előnyös a szingapúri adóhatékony bankolás?

Szingapúri céges bankszámlanyitás FAQ

Szólj hozzá!

Címkék: szingapúr külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön offshore bank offshore bankszámla offshore rnminbi renminbi jüan számla offshore jüan bankszámla ocbc bank

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr962737645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása