HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Enyhe veszteséggel zárt a svájci EFG magánbank

2011.03.10. 10:58 külföldi bankszámla


svajciceginfo-efg-bankAz EFG International Swiss (EFGN.S) svájci magánbank, amely 3-400 milliárdos pénzét kezeli, bejelentette, annak ellenére emelkedett a kezelt vagyon, hogy az egyik dél-amerikai nagyon tehetős ügyfelük pénzét politikai nyomásra hazavitette.

9.7 milliárd svájci franknyi új összeg érkezett az ügyfelektől a bankba tavaly, de az erősödő frank a többi kezelt vagyon értékét 10.1 milliárddal csökkentette, ezért a bank enyhe veszteséggel zárta a 2010-es évet,írja a Bloomberg.

 

Az EFG bejelentette, hogy 200 millió frankos nyereséget várnak idén és fel akarnak venni 25-50 új ügyfélszolgálati menedzsert.

A svájci pénzintézet az EFG-csoport tagja, amely birtokolja az athéni bejegyzésú EFG Eurobankot (EFGr.AT), amely Görögország második legnagyobb hitelintézete, írja a Reuters.

A bank egyik vezetője a Bloombergnek elmondta, hogy egy dél-amerikai ügyfelük 1.9 milliárd eurós vagyont vitt haza, mert a hazáját vezető diktátor rákényszerítette, de a pénzintézet részéről senkit sem nevesítettek. Az is kiderült, hogy nem volt ügyfelük Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, sem Mohammer Kadhafi, a líbiai diktátor és Zine El Abidine Ben Ali elűzött tunéziai elnök sem az EFG-ben tartotta vagyonát.

Kapcsolódó cikkek:

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A “Swiss Finish”

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: svájci frank svájci svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok svájci bankszámlanyitás efg swiss international

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr172727350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása