HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Offshore bankszámla: lehetőségek és tippek

2011.03.09. 13:13 külföldi bankszámla


Offshore bankszámlával legjobban azok járnak, akik külföldön élnek (expat), állítják az Öböl-térség alacsony adózású bankolással foglalkozó szakértői.

Ha az offshore bankolásról hall az ember, akkor rögtön az egzotikus helyszínekre gondol, mint Bermuda, a Kajmán-szigetek, a Csatorna-szigetek, Man-sziget, Liechtenstein, Luxemburg, Malta és Mauritius. Svájc is elismert adóoptimalizálási helyszín, magánbankjai több mint 150 éve szolgálják az ügyfeleket.

 

A közelmúltban azonban a nemzetközi sajtó egyre rosszabb színben tünteti fel ezeket a pénzügyi központokat, általában adókerülés vagy pénzmosás kapcsán.

Azonban az offshore bankolás nemcsak adócsalásról vagy illegális úton szerzett javak rejtegetéséről szól.Az pedig végképp nem igaz, hogy csak gazdag emberek engedhetik meg maguknak, hogy külföldi (offshore) bankszámlájuk legyen.

Az offshore bankszámlából azok profitálnak a legtöbbet, akik külföldön laknak, vagy gyakran utaznak más országba, ingatlant vennének külföldön, vagy máshol vonulnának nyugdíjba, nemzetközi kifizetéseket eszközölnek (például internetes vásárlás vagy gyerek külföldi taníttatása) vagy többfajta pénznemben vezetnek bankszámlát.

Az, hogy érdemes-e offshore számlát nyitni, az mindig az egyéni körülményektől függ, ezért mindig érdemes szakértői tanácsot kérni. A Gulfnews.comnak Richard Hextall a Lloyds közel-keleti magánbanki részlegének vezetője elmondta, hogy “az offshore bankszámlák különösen olyan ügyfeleknek hasznosak, akik sokat mozognak külföldön és mozgatni akarják pénzüket, akár hazaküldeni, akár más országban felhasználni anélkül, hogy folyamatosan különböző külföldi bankszámlákat kelljen nyitnia”.

Egy másik, a térségben dolgozó szakértő szerint a közel-keleti ügyfelek a man-szigeten, Jersey-n, Guernsey-n és különféle svájci városokban, Zürichben és Genfben nyitnak bankszámlát.

“Ha véletlenül autóbalesetet okoz és kártérítésért perelik, ha munkahelyén anyagi felelősség terheli, ha problémái vannak a hiteltörlesztéssel, ha elveszti a munkáját vagy meghal, akkor az ügyfélnek és családjának nagyon jól jön egy offshore bankszámla“.

Kapcsolódó cikkek:

Vagyonvédelem külföldi bankszámlával az állami beavatkozás ellen

Magán vagy vállalati alacsony adózású, külföldi bankszámlát érdemes nyitni?

Miért Svájcban és Liechtensteinben a legjobb bankszámlát nyitni?

Szólj hozzá!

Címkék: svájci bank svájci banktitok bankszámlanyitás svájci bankok svájci bankszámlanyitás offshore bank offshore bankszámla offshore bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr662724588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása