HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Nem fogad el bónuszt a UBS vezére

2011.03.08. 12:05 külföldi bankszámla


Oswald Grübel, CEO UBS

Oswald Grübel, CEO UBS

Oswald Grübel, a svájci UBS óriásbank igazgatója nem fogad el bónuszt a 2010-es évre, amikor a pénzintézet részvényeinek ára 4.4 százalékot csökkent, bár tavaly ismét nyereséges lett a bank és megszűnt a gazdag ügyfelek kiáramlása is.

 

Grübel más bankigazgatókhoz csatlakozva elutasítja a több millió dollárra rúgó jutalmat és legalább két évig jótékonysági célokra ajánlotta fel a bónuszát.

A vezérigazgató szerénysége egyébként nagyon jól jön a részvényesek általános tavaszi közgyűlése előtt, mert az országban egyre dühösebbek az emberek a a bankárok döbbenetes nagyságú fizetései miatt.

A Credit Suisse igazgatója, Brady Dougan tavaly 70 millió svájci franknyi értékű részvényt kapott, ezzel a legjobban fizetett bankárok közé került. A Credit Suisse egyébként márciusban publikálja az esedékes jutalmakat, de azt  tudni, hogy 2009-ben Dougan 1.25 milliós fizetése kevesebb volt, mint a UBS-vezér Grübel havi illetménye.

A UBS nem nyilatkozik arról, hogy mennyit kapott volna Grübel. Amikor Grübel két évvel ezelőtt elhagyta a Credit Suisse-t, amelyet 2007-ig irányított, kapott egy most 31.8 millió svájci frankot érő részvénycsomagot, hogy ellensúlyozzák a régebbi banknál hagyott opciót. Dougan már 2004. óta részesül a Credit Suisse nagylelkű jutalmaiban.

A Wall Street Journal összefoglalója szerint a nemzetközi versenytársak igazgatói nem ennyire bőkezűek a rászorulókkal. Az igazán komoly veszteségeket felhalmozó amerikai bankok irányítói továbbra is ragaszkodnak a szerződéseikben szereplő hatalmas jutalmakhoz.

Svájcban nagyon érzékenyen áll a közvélemény a kompenzációk kérdéséhez, még Grübel esetében is, aki az állami segítséget tetemes haszonnal megfejelve adta vissza és 7.16 milliárd svájci frankos nyereséget ért el a 2009-es év 2.74 milliárdos vesztesége helyett.

Elemzők egyébként jelenleg kételkednek abban, hogy a UBS elérheti az idénre kitűzött 15 milliárdos nyereséget, bár a cél mellett Grübel csak a részvényesek nyomása miatt kötelezte el magát. Azonban egy korábbi interjúban leszögezte, hogy addig nem változtatnak a terveken, míg ki nem derül, hogy mennyibe kerül majd az új banki tőkemegfelelési szabályok bevezetése.

Kapcsolódó cikkek:

A kemény bázeli szabályok a bankokat segítik

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A “Swiss Finish”

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: svájc svájci frank ubs svájci svájcban svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek svájci adó svájci banktitok svájci bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr1002721376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása