HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Amerikai bankszámlanyitási tanácsok kitelepülőknek

2011.03.08. 12:12 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-bankszamla-amerikai-egyesult-alamokHa nem sikerült (vagy nem volt rá elég idő) még a kiutazás előtt megnyitni az amerikai bankszámlát, akkor elég komoly nehézségek várhatnak a kivándorlókra.

Nagyon nehéz ugyanis az amerikai bankok által igényelt banki  adatokat és “hiteltörténetet” prezentálni, ha külföldi bankról van szó. Természetesen lehet amerikai számlát nyitni, azonban az igazán jó feltételeket el lehet felejteni. Ha a korábbi cikkben említett módon sikerül olyan  bankban számlát nyitni még otthon, amelynek jelen van az Egyesült Államokban, akkor sokkal könnyebb lesz a helyzet.

 

Ha érkezéskor akar bankszámlát nyitni az Amerikai Egyesült Államokban, akkor szükség lesz valamilyen személyazonosság bizonyítására alkalmas igazolványra, mint az útlevél vagy a jogosítvány. Nemzetközi jellegű bankban nagyobb örömmel fogadják majd, mint a helyi kis pénzintézetekben. A kifejezetten amerikai bankok gyakran kérnek számlanyitáshoz társadalombiztosítási azonosítót, ezt pedig egy frissen betelepült külföldi nehezen tudja prezentálni.

Mivel az Egyesült Államokban a számlakezelés általában nem ingyenes, ezért érdemes utánanézni, hogy milyen szolgáltatásra szerződik a pénzintézettel. Érdemes az Interneten előre tájékozódni és ott összehasonlítani a díjak mértékét. Ez fárasztó lehet, de kevésbé fájdalmas, mint azzal szembesülni, hogy a betét nem hízik, hanem szép lassan elfogy.

Kapcsolódó cikkek:

Pénzügyi alapismeretek Amerikába költözéshez

Amerika búcsút mond az ingyenes számlavezetésnek

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

Amerikai vállalati bankszámlanyitás II. rész

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Miért népszerű a céges bankszámlanyitás Delaware államban?

Amerikai hitelkártya igényléskor megvizsgálják a bankszámlát

Céges bankszámlanyitás menete Nevada államban

Szólj hozzá!

Címkék: adó külföldön bankszámlanyitás amerikai egyesült államok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön amerikai bankszámlanyitás bankszámlanyitás amerikában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr292721396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása