HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

A kemény bázeli szabályok a bankokat segítik

2011.03.07. 10:24 külföldi bankszámla


Johann Schneider-Ammann, svájci gazdasági miniszter

Johann Schneider-Ammann, svájci gazdasági miniszter

A nagy svájci bankok tőketartalékainak meg kell haladniuk a Bázel III. szabályzás által meghatározott mértéket, mondta a svájci gazdasági miniszter és hozzátette, hogy a keményebb szabályok versenyelőnyt jelentenek.

 

A legnagyobb svájci bank, a UBS krízis alatti megsegítése miatt továbbra is érvényben maradna a “Swiss Finish“, azaz a svájci bankok tőketartalékának jelentősen meg kell haladnia a nemzetközi szabványokat.Így egy újabb válság esetén nem terhelik majd meg az államot és az adófizetőket, jelentette a Reuters.

A”rendszerszinten fontos bankok problémáját meg kell oldani”, mondta Johann Schneider-Ammann gazdasági miniszter a Finanz und Wirtschaft újságnak.

A svájci nemzeti bank vezetője is attól óvott, hogy nem szabad felhígítani a kemény szabályokat, tehát a UBS és a Credit Suisse kénytelen lesz tíz százalékkal felülteljesíteni a Core Tier 1-es tőkemegfelelési mutatót. Erről azonban még a parlamentben szavazás lesz.

A gazdasági miniszter az erős frank miatti aggodalmakra azt mondta, hogy hiába aggasztó a nyomás az export árrésen és az euróövezet adóssági válsága miatt a közös pénz folyamatosan gyengül, mindezek ellenére továbbra sem támogatja a devizapiaci intervenciót.

Kapcsolódó cikkek:

Óriásbankok válasza az új szabályokra

Csökkent a Credit Suisse nyeresége

A UBS fontolgatja, hogy elköltözik Svájcból!

A svájci UBS óriásbank ismét nyereséges

A “Swiss Finish”

A Julius Bärnak erős 2010-es éve volt

Erős frank rontja a svájci bankok eredményeit

A svájci bankok nem tehetnek a gyenge euróról
Amerika veszélyes terep a svájci cégek számára

Szólj hozzá!

Címkék: bank svájc bankszámla bankok svájci banktitok svájcban svájci bank svájci cégalapítás svájci cég svájci cégek adózás svájcban svájci adó svájci banktitok bankszámlanyitás cégalapítás svájcban svájci bankok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr152717677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása