HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Pénzügyi alapismeretek Amerikába költözéshez

2011.03.07. 11:24 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-amerikai-bankszamlaMásik országba költözéskor az egyik legnehezebb feladat kétségkívül a bankszámla megnyitása. Mivel az új lakhelyen nincs még hiteltörténete, banki ajánlólevele, ez okozhat nehézségeket, főleg az angolszász bankrendszerben. A legjobb megoldás kétségkívül az, ha azelőtt megnyitja a külföldi bankszámlát, hogy elhagyná hazáját.

 

 

 

A legnagyobb amerikai bankok egész Európában megtalálhatók, mint a Bank of America, a JP Morgan Chase és a Citigroup. Vagy az európai pénzintézetek közül is sokan letelepedtek az Amerikai Egyesült Államokban, mint Barclays, a HSBC vagy UBS és a Credit Suisse is ott vannak a legnagyobb amerikai bankok listáján.

Ha olyan bankban vezet otthon számlát, amelynek amerikai fiókjai (vagy központja) vannak, akkor sokkal könnyebb lesz a számlanyitás.

A HSBC például kínál olyan számlákat, amelyek birtokában segítik az ügyfeleket a nemzetközi bankszámlanyitásban. Ez azonban például Angliában havonta majd 13 fontba kerül.

Utazás előtt mindenképpen érdemes megtudni, bankja vagy lakástakarék pénztára rendelkezik-e olyan offshore részleggel, amely lehetővé teszi az amerikai számlanyitást. Ez azért fontos, mert a folyamatos számlatörténet előfeltétele például a hitelfelvételnek a tengerentúlon.

Kapcsolódó cikkek:

Céges bankszámlanyitás az Egyesült Államokban I. rész

Amerikai vállalati bankszámlanyitás II. rész

Amerikai bankszámlanyitás otthonról

Miért népszerű a céges bankszámlanyitás Delaware államban?

Amerikai hitelkártya igényléskor megvizsgálják a bankszámlát

Céges bankszámlanyitás menete Nevada államban

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi külföldön bankszámlanyitás amerikai egyesült államok külföldi bankszámla bankszámlanyitás külföldön amerikai bankszámlanyitás bankszámlanyitás amerikában

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr252717879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása