HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Minden tizedik írnek van titkos bankszámlája

2011.03.03. 19:58 külföldi bankszámla


kulfoldibankszamla-titkos-ir-penzMinden ötödik ír elismerte egy felmérés során, amelyet a lastminute.com készített, hogy hazudnak partnerüknek pénzügyi helyzetükről.

A felmérésből az a roppant érdekes adat is kiderült, hogy minden tizedik írnek van olyan bankszámlája, amelyről nem tud a párja.

A titkos bankszámlák tulajdonosainak 34 százaléka több, mint ötezer eurót rejteget, 27 százalékuk pedig ötezer és ezer euró közötti összeget.

 

A nők a szakítástól félnek, 14 százalékuk azért tart fenn titkos számlát, hogy ne legyenek anyagi gondjai, ha lapátra teszik, ettől a férfiaknak mindössze egy százaléka tart. Az összes megkérdezett 46 százaléka azért tartja pénzét titkos bankszámlán, mert szerintük pénzügyeik csak rájuk tartoznak, ebbe a csoportba főleg férfiak tartoznak.

A nyitottság pénzügyekben az írek számára gyakran fontosabb, mint a hűség. A férfiak nehezebben bocsátják meg (14%) a “pénzügyi félrelépést” (azaz ha átverik őket), mint a hűtlenséget, míg a nőknek csak nyolc százaléka érez így.

Sokan fedik el a teljes igazságot párjuk elől, ha tartozásról van szó. Majd minden hatodik (16%) megkérdezett ír vallotta be, hogy hazudott már partnerének tartozásaikról. Minden negyedik nő (24%) hazudott már párjának pénzügyi helyzetéről, míg a férfiak mutatója ebben a kérdésben csak 14%.

Az adósság leplezésében vagy letagadásában megint az ír nők vezetnek (14%), szemben a férfiak 11 százalékos arányával.

Kapcsolódó cikkek:

Svájc lehet az ír válság nyertese

Az ír bankok magasabb kamatot fizetnek a Man-szigeten

Gyakorlati útmutató írországi bankszámlanyitáshoz

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi ír bankszámla külföldön bankszámlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr542708116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása