HTML

Külföldi bankszámla

Külföldi bankolás és üzlet

Ha valaki külföldön akar vállalkozni, dolgozni, lakni vagy nyugdíjba vonulni, akkor mindenképpen szüksége van bankszámlára és a számla megnyitásához, kezeléséhez kellő tudásra. Ezt a tudást, rengeteg érdekes és kamatoztatható információt szeretnénk megosztani veletek, legyen szó a világ bármely országáról is.

Svájci cégalapítás

Friss topikok

Linkblog

Számlanyitás Panamában

2012.04.27. 02:01 külföldi bankszámla

 

Az elmúlt években gyakran volt téma, hogyan változik a panamai banktitok és ezzel a panamai bankszámlanyitás feltételei és előnyei.
 
Az biztos, hogy ma már nem olyan egyszerű a bankszámlanyitás, mint pár évvel ezelőtt, hogy elérhetők legyenek a kivételes panamai banki szolgáltatások.
Panama nagyon szigorúan szabályozza a bankolást és a banktitkot. A panamai bankok ma már nagyon komolyan veszik az ügyfelek ellenőrzését, azt hogy valóban a jelzett címen laknak-e és azt is, hogy honnan származik a pénzük. Az érdekes az, hogy csak az első panamai bankszámla megnyitása nehéz, ha később egy másik számlát akar nyitni az ügyfél, akkor az sokkal kevesebb papírmunkával oldható feladat.
 
Panamai bankszámlanyitáshoz szükséges dokumentumok:
 
 
 
 
1. Teljes útlevél fénymásolat, tehát nem csak a fényképes oldal és az aláírás, hanem a ki és belépő pecsétek másolatai is.
 
2. Még egy fényképes személyazonosságot igazoló dokumentum.
 
3. 2 db. pénzügyi ajánlólevél. Ezeknek olyan cégtől kell származniuk, amely jogviszonyban voltak korábban a bankszámla tulajdonosával. A levélnek hivatalos céges papíron kell lennie és tartalmaznia kell a bank nevét, amelyben a jövendő ügyfél számlát akar nyitni.
 
 
4. 2 db. szakmai ajánlólevél. Ezeket írhatják ügyvédek, tanácsadók, ismertebb cégek. A leveleket céges papírra kell írni és tartalmazniuk kell az aláíró elérhetőségét is. Panamai ajánlás egyértelmű előny.
 
5. Adóbevallások az elmúlt két évből.
 
6. Aláírt és kitöltött bankszámlanyitási kérelmek.
 
7. Munkavállaló esetén a munkahely igazolása.
 
A bankszámla megnyitásának folyamat a szükséges igazolások összeszedése után már nem annyira bonyolult. Érdemes spanyolul tudó segítséggel nekiindulni, mert az nem árt egy spanyol nyelvű országban. A minimális betét nagyság bankonként eltér, de a legkevesebb 150-300 amerikai dollár. Jobb offshore bankban ez az össze természetesen jóval magasabb. A betét elküldése után legfeljebb 10 nappal működni fog a panamai bankszámla. A hitelkártyát, bankkártyát, online banki lehetőséget már a bankszámlanyitáskor igényelni kell.
 
Panamai bankszámla megnyitásához mindenképpen kérjen szakértői segítséget. A cikkben a panamai magánszámla megnyitását ismertettük, azonban sokkal gyakoribb, hogy Panamában céget alapítanak és a cég számára nyitnak bankszámlát! Akulfoldibankszamla.info oldalon található Külföldi Adókalkulátor segítségével kiszámolhatja, hogy vállalkozása mennyi adót fizetne Panamában! Érdemes kipróbálni…
 
Kapcsolódó cikkek:

Szólj hozzá!

Címkék: panamai bankszámlanyitás panamai banktitok panama bankszámlanyitás panama bankszámla nyitás panama cégalapítás panama számlanyitás

A bejegyzés trackback címe:

https://kulfoldibankszamlanyitas.blog.hu/api/trackback/id/tr674475762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása